Hopp til innhold

Jesper Saltvik Pedersen vant verdenscupen totalt for fjerde år på rad

Andreplassen i storslalåm på tirsdag var nok til å sikre SitSki-alpinist Jesper Saltvik Pedersen sammenlagtseieren i verdenscupen.

Jesper Saltvik Pedersen ble bare slått av nederlandske Jeroen Kampschreur i det første av fire renn i verdenscupfinalen i østerrikske Leogang. Andreplassen var nok til at Saltvik Pedersen kan kalle seg verdenscupvinner sammenlagt for fjerde gang.
– Det er utrolig kult å vinne sammenlagt for fjerde år på rad. Det viser at jeg er den mest stabile sitskikjøreren i verden, sier Saltvik Pedersen. 

– I dagens storslalåm var jeg ett hundredel bak Jeroen etter første omgang, og så traff han litt bedre i finalen. Det er vi to som har knivet mest de siste årene, så det er kult at det er jevnt mellom oss.

Kampschreur vant tirsdagens renn 1,13 sekund foran nordmannen, som i sin tur var 14 hundredeler foran italienske René De Silvestro.
– Det er flere ting som gjør at Jesper vinner. For det første kjører han alle rennene. Det er ikke alle som orker det. Jesper er stabil og leverer utrolig bra hele tiden, og så har han utholdenhet og stayerevne, sier landslagstrener Hans Blattman.

Saltvik Pedersen har nå fem seirer og fire andreplasser i verdenscupen i vinter. Det forklarer han med at para-landslaget i alpint har hatt god trening inn mot mesterskapet.
– Vi er det landslaget som er flest dager på ski. Vi har også vært heldigst når det gjelder å få trent som normalt på tross av koronapandemien. Og så har vi dyktige trenere, sier han.

Selv om han har vunnet sammenlagt skal Pedersen gi gass i de siste rennene. Nå venter storslalåm på onsdag, før verdenscupen avsluttes med slalåmrenn torsdag og fredag.
– Nå har vi vært på tur i fem uker med fullt fokus på renn. Det blir ingen feiring i kveld. Vi får ta den i karantene når vi kommer hjem, sier Saltvik Pedersen.

Marcus Grasto Nilsson tok også poeng i verdenscupfinalen i Leogang. Han ble nummer 11 i storslalåm for stående tirsdag.

NIF-EPI02, 02