Hopp til innhold

Dobbeltseier til Jesper Saltvik Pedersen i utfor i Saalbach

21-åringen kjørte inn til dobbelt World Cup-gull i tirsdagens utforrenn i østerrikske Saalbach Hinterglemm.

Paraalpinisten som konkurrerer i sitski klokket inn på 1:14 i første renn, hele 10 sekunder foran sveitsiske Pascal Christen. I andre renn kjørte han inn til 1:13, med 6.54 sekunders forsprang på japaneren Akira Kano.

Saltvik Pedersen forteller om god progresjon i dagene som ledet opp til fartsrennet. 

- Jeg tror jeg har utviklet meg mye i utfor disse dagene. De siste rundene i dag var veldig bra, så jeg er veldig fornøyd med dobbeltseier. Det har gått raskere og raskere og bedre og bedre teknisk i hver treningsomgang - og nå også i renn.

Utøverne har fri onsdag 3. februar, før det er klart for Super-G i slutten av uken. 

- Nå blir det en fridag i morgen, så skal vi kjøre Super-G i løpet av de neste dagene. På grunn av dårlige værmeldinger er det litt usikkert hvilke dager det blir. Men vi er kjempeglade for Super-G, så det er bare å «gønne på», sier Saltvik Pedersen.  

Han forteller om en utfordrende, men spennende utfortrasé i Saalbach.

- Utfortraseen er utrolig kul, det er den samme som Aleksander Aamodt Kilde og de andre alpinistene brukte i fjor. Det er kult å bruke de samme traseene som de funksjonsfriske. Også er det noen hopp som er litt krevende for sitskiene. Men jeg har trent mye på hopp sammen med Kilde og co så det er gøy at det gir resultater.

Disse stiller for Norge i Super-G i Saalbach:

Jesper Saltvik Pedersen, Plogen Skiklubb

 

 

 

NIF-EPI03, 03
NTBScanpix