Hopp til innhold

Vant verdenscupen sammenlagt

Jesper Saltvik Pedersen vant verdenscupen sammelagt.

Ettersom verdenscuprennene i Hafjell og Åre ble avlyst vant Saltvik Pedersen verdenscupen sammenlagt suverent. Han vant også samtlige fem "kuler", slalåm, storslalåm, super-G og utfor. 

Tidligere sak:
– Målet er å vinne alle renn han stiller opp i, det er viktig med en positiv attitude.
Det er landslagstrener Hans Blattman som har høye målsettinger om Jesper Saltvik Pedersen.

– Jesper har levert sterkt hele sesongen med bare første- og andreplasseringer i verdenscupen som han også leder sammenlagt. Etter en lang konkurranseperiode i Sveits, Slovenia og Italia i januar var det godt å komme hjem å slappe av litt, kan trener Hans Blattmann fortelle.

Det er klart for en ny tøff konkurranseperiode i Sakhalin, Russland, hvor det er åtte renn på 10 dager. Istedenfor å reise ned tidlig for å tilvenne seg tidsforskjellen prioriterer Jesper og trener Hans å være hjemme og få slappe av mest mulig. Det kommer nok ikke til å bli et problem, de har gjort det en gang tidligere før renn i Canada for noen år siden. Den siste tiden har heller ikke bare gått til avslapping, de har også tilbragt tid på Hafjell og trent utfor på breddesamling i regi av Skiforbundet.

– At det er mange renn på kort tid betyr at det blir mindre tid til trening, men det er jo ikke derfor de reiser til Sakhalin. Det er konkurransene som står i fokus og at Jesper skal få mer erfaring i å kjøre utfor. Han er ung og det er viktig for erfaringens del samtidig som han får bygge rutine også i utfor, mener Blattmann.

Med en så sterk sesong som Jesper har levert er fokuset nå å gjøre det beste ut av hver situasjon og renn, samt jobbe med det mentale.

NIF-EPI01, 01
NTBScanpix