Hopp til innhold

Atle Lie McGrath (NTB Scanpix)

Vant med rekordstor margin

Atle Lie McGrath (19) går inn i historiebøkene sammen med flere alpinlegender som en av de med størst seiersmarginen i europacupen sammenlagt i historien.

McGrath er sammen med Marcel Hirscher, Kjetil Jansrud, Alexis Pinturault og Benjamin Raich de yngste som har tatt totalseieren i europacupen for menn. Alle fylte 20 år det året de tok totalseieren. Ikke nok med det. Atle vant med rekordstor margin – 433 poeng. I tillegg til Atle er det kun Benjamin Raich som har vunnet med over 400 poeng (Raich vant med 410 poeng i 1998).

– Dette er en meget sterkt prestasjon, og viser talentet til Atle som er en ekte allrounder. Atle har jobbet målbevisst og hardt over flere år, og i år har han virkelig slått til i europacupen. Nå gjelder det fremover å fortsette med den gode jobben for å ta neste steget opp i verdenscupen, men han er veldig ung og har god tid. Vi skal gjøre vårt for at han skal lykkes i fremtiden, sier sportssjef i alpint, Claus Johan Ryste..


Atle Lie McGrath. Foto: NTB

– Opplevelse
Utøveren fra Bærums Skiklub har også fått prøvd seg i verdenscupen denne sesongen. Atle Lie McGrath er blant de  yngste utøverne på alpinlandslaget.
–Det var så stort å få kjøre i Kitzbühel, det var jo bare mitt tredje slalåmrenn i verdenscupsammenheng å når jeg sto på toppen der og ser ned i målområdet da slår realiteten inn. Det er dritfett, lyden av alle menneskene der nede. Definitivt en av mine største opplevelser, oppsummerer Atle om 22.plassen i Kitzbühel.

19-åringen har tatt 7. andreplasser i årets europacup, en tredjeplass og to seiere. Første seier kom i kombinasjonsrennet i italienske Sella Nevea, og fulgte opp med nok en førsteplass i slovenske Jasna.
–Det var digg å ta to seiere på rad etter så mange andreplasser.

Han ser tilbake på flere gode resultater fra fjorårets sesong, men sier at han kjørte litt for mye ut. Denne sesongen har det gått veldig mye bedre for talentet fra Bærum.

–Nå har jeg fått meg et godt utgangspunkt til neste sesong. Jeg gleder meg veldig til å fortsette jobben videre og satser på å kjøre mer verdenscup til neste sesong, oppsummerer McGrath.

I junior-VM i Narvik måtte han ta til takke med en fjerdeplass, men ellers har sesongen vært et eneste stort lyspunkt. Han hadde skaffet seg et meget bra utgangspunkt i kombinasjonen, men fartsdelen ble avlyst. Deretter ble både storslalåm og slalåmrennet avlyst på grunn av koronaviruset.

Euroapcupen samenlagt, norske vinnere på herresiden:
Kjetil Jansrud i 2005
Aleksander Aamodt Kilde i 2013
Bjørnar Neteland i 2016
Atle Lie McGrath 2020

NIF-EPI01, 01
NTBScanpix