Hopp til innhold

Aleksander Aamodt Kilde (NTB)

Aleksanders gylne mulighet

Norges Skiforbund har uttatt fire alpinister til helgas fartsfest i Gudbrandsdalen.

Alt om verdenscuprennene på nettsidene

Aleksander Aamodt Kilde kommer til verdenscuprennene i Kvitfjell med en unik mulighet til å sikre seg verdifulle poeng i kampen om den store pokalen, sammenlagtseier i verdenscupen i 2019/2020.

Det er tre alpinister som akkurat nå kjemper om den gjeve tittelen, to nordmenn og en franskmann. Alexis Pintaurault og Henrik Kristoffersen og nevnte Aleksander Aamodt Kilde. Og de to rennene i Kvitfjell er helt klar fordel for Aleksander som har hatt en fantastisk sesong.

Det er utforrenn lørdag, mens det er super-G fredag. Torsdag og fredag er det offisiell trening. Arrangørene i Kvitfjell har rett i forkant av World Cup arrangerte to utforrenn i Europacupen og forholdene er svært gode. Det er nok snø, og arrangørene gleder seg til den tradisjonelle World Cup-weekenden i Kvitfjell. Kjetil Jansrud er utvilsomt Kongen av Kvitfjell. Dette er Kjetils hjemmebane, og ikke mindre enn sju ganger har han vunnet i denne bakken.

– Vi er godt i rute til årets verdenscuprenn, og vi gleder oss og har lyst til å heve oss ytterligere i forhold til hva vi gjorde i fjor, forteller leder av organisasjonskomiteen Ole Kristian Kirkerud.

– I hele vinter har det blitt jobbet godt med underlaget, og vi gleder oss til å invitere verdens beste alpinister til skikkelig vinterforhold, sier Kirkerud.

Disse stiller for Norge:
Utfor:
Kjetil Jansrud, Peer Gynt Alpin
Aleksander Aamodt Kilde, Lommedalens IL
Stian Saugestad, Grong IL

Super-G:
Kjetil Jansrud, Peer Gynt Alpin
Aleksander Aamodt Kilde, Lommedalens IL
Stian Saugestad, Grong IL
Marcus Monsen, Aron Sportsklub

nif-epi04, 04
NTBScanpix