Hopp til innhold

Jared Goldberg fra USA gledet seg over flott forhold og et godt renn. (Stein B. Olsen)

Herlig i Kvitfjell

Det var herlige forhold under Europacuprennet i utfor i Kvitfjell fredag

Jared Goldberg fra USA var nest raskest i rennet fredag.
– Dette er viktige renn med tanke på de som skal skje neste uke. Det er sjelden vi kan kjøre renn under slik forhold. Wonderful, sa amerikaneren.

Franske Valentin Moine Giraud var raskest i fredagens renn.

Både utøvere og trenere er strålende fornøyd med de forholdene som neste helgs World Cup arrangør kan tilby. En topp preparert trase, solskinn og minus 10 var rammen rundt dagens renn. Lørdag blir det et nytt utforrenn, før det fortsetter med trening neste torsdag for World Cup-sirkuset.

Stian Saugestad var raskest på treningen torsdag, men gjorde en feil på toppen fredag, og da var realiteten alt over før det hadde startet.
– Det var j..... surt. Nå er det bare å nullstille med tanke på morgendagen. Det er flotte forhold, men du har ikke råd til å gjøre slik feil i denne løypa, sier Saugestad som var over tre sekunder bak vinneren i mål.



Stian Saugestad var irritert etter at han gjorde en feil på toppen.

 

 

 

Jared Goldberg fra USA ble nummer to i fredagens utforrenn i Kvitfjell. I lørdagens renn gjorde han kort prosess, og vant med suveren margin. Nå gleder han seg til World Cup til uka, og mener han har sikret seg verdifull trening under disse dagene.

– Det var en helt herlig, fantastiske forhold, og i dag stemte det aller meste, smilte amerikaneren da han passerte målstreken. Også for svenskene ble dagens Europacuprenn en opptur. Alexander Koell ble nummer to, og det er bra at de svenskene fartsløperne har fått fart på skiene.
Stian Saugestad  var sekundet bak den amerikanske løperen, og tapte litt for mye i starten til kjempe helt i toppen.
-Ikke helt topp, men greit var Stians kommentar.

En av de aller blideste i Kvitfjell var Wim Rossel fra FIS som er sjefen for Europacupen.
– Disse to rennene har vært så nær opp til perfekt som det går an å få blitt. 

Resultater fra helgas europacuprenn på fisski.com

nif-epi04, 04