Hopp til innhold

Suksess for bruktmarked

Mens mange klubber utsetter bruktmarkeder, gjennomførte Kjelsås Alpint sin Sportsmesse siste helga i oktober med stor suksess.

Med eksemplet fra Kjelsås kan kanskje andre klubber få litt inspirasjon i en krevende tid.

Det å komme inn å få skiglede til en rimelig penge mener Kjelsås er veldig viktig.

– Selv om andre har valgt å avlyse sine bruktmarkeder har vi i Kjelsås lagt ned en betydelig innsats for å tilpasse vårt marked til smittevernreglene. Dette gjør vi både fordi inntektene fra messa er helt avgjørende for å kunne opprettholde aktiviteten i klubben og fordi med vårt fokus på breddeidrett og skiglede vet vi at det å få kjøpt billig brukt og nytt utstyr til hele familien gjør at flere får glede seg over aktiviteter ute i vinterhalvåret, forteller primus motor for Kjelsås sin bruktmesse, Knut Røsjorde.

For Oslo-klubben er inntektene fra det årlige bruktmarkedet avgjørende for klubbaktiviteten, og Kjelsås har funnet et konsept som fenger. Du få nemlig hjelp av svært kompetente ski-entusiaster, og opplegget kan være en gavepakke til alle med barn som vokser fort: Praktisk, økonomisk og miljøvennlig. De siste årene har klubben omsatt for over 1 million, og det har vært godt over 100 frivillige i aksjon fordelt over 250 vakter. Til tross for et spesielt år var det stor interesse for årets bruktmarked, og det var bare en besøksnedgang på cirka 20 prosent i forhold til tidligere år.

Bidrar svært positivt
Sportsmessa til Kjelsås bidrar positivt til miljøet, til idrettslaget og for å få barn og unge i aktivitet – også de som bare ønsker å leke og ha det gøy, på alpint, snowboard, langrenn eller skøyter. Gjennom å få ryddet boder og garasjer for utstyr som ikke lenger brukes gir man flere muligheten til å kunne drive aktivitet, lek og moro til en rimelig pris. Hvert år gir Kjelsås også bort en del av det gjenværende utstyret til frivillighetssentralen eller andre som tilgjengeliggjør utstyr gratis.  

Det er krevende å drive idrettslag for tiden. Alle aktiviteter stiller større krav til planlegging og gjennomføring, inntektsbringende arrangement avlyses og mer krevende økonomi bidrar til å øke frafallsproblematikk i tiden fremover.  

Fakta
Kjelsås Alpin gjorde en rekke tilpasninger i år for å sikre en trygg gjennomføring for både besøkende og dugnadsvakter. Klubben utvidet antall dager Sportsmessa gjennomføres og utvidet åpningstider for å redusere antall personer inne på området til et nivå som sikrer trygg avstand og god kontroll. Innlevering og salg skjedde hver for seg og alle blir registrert. Vi har valgt å kutte ut kafe og servering og takket være gode bidragsytere som Provida Medical får vi tilgang på munnbind for å sikre en trygg gjennomføring for både besøkende og dugnadstaben. Det ble laget en omfattende smittevernplan som kommunen har gitt positiv tilbakemelding på og alle på dugnad får informasjon og  opplæring. Alt dette krever naturligvis mye mer av idrettslaget, men med en fantastisk dugnadsånd så fikk vi til dette i år også. 

NIF-EPI01, 01
NTBScanpix