Hopp til innhold

Oppsummering NC jr Lygna

I helgen som var ble sesongens første Norgescuprenn for junior arrangert på Lygna. Fra Vestfold og Telemark deltok 44 løpere fordelt på 12 ulike klubber.

Fredag sto sprint friteknikk på programmet. Med 15 grader minusgrader, vindstille, sol og perfekte forhold lå alt til rette for en spennende konkurranse. Løperne fra kretsen hevdet seg godt, og Mina Sofie Kjærås Moland fra Stokke IL tok en kruttsterk 2.plass i finalen i K19/20-årsklassen. Pallplass ble det også for Oseberg Skilag-løper Tuva Svindland som tok 3.plass i K18. I samme klasse røk Maren Sofie Fremstad fra IL Runar i semifinalen. Det ble finaleplass for Hedvig Doksrød fra IL Runar i K17. I finalen var hun i ferd med å gå opp til 3.plass, men i den intense kampen om plassene ble det trangt og hun falt. Hun endte til slutt som nr.10.
Dramatisk ble det også for IL Runar-løperen Oskar Opstad Vike i M19/20-klassen. Etter å ha vunnet prolog, kvart og semi ledet Oskar også finalen til det gjensto 15 meter, men han falt rett før målstreken og ble nr.6. Lars Opstad Vike fra Oseberg Skilag gikk finale i M18 og endte som nr. 4, mens Kasper Fet Støtvig, også han Oseberg Skilag, og Håkon Fleischer fra Hof IL begge røk i semifinalen.
Det er forøvrig verdt å merke seg at i M19/20-klassen så var det 169 startende, og i 5 av 6 klasser var det over 100 startende.

Lørdag startet med minus 20 grader og 2 timer utsettelse. Da sola kom opp ble det fort varmere, men det ble uansett en kraftprøve på 15 km fristil for alle guttene og de eldste jentene, mens K18 og K17 gikk 10 km.
7 topp 20-plasseringer for Vestfold og Telemark-løperne. I M18 tok Christoffer Rüger fra Gulset strålende 4.plass, med Oseberg Skilag-løper Kasper Fet Støtvig på 12.plass og Vetle Høgseth Grønn fra Larvik Ski på 16.plass. I M17 tok Herman Wille en solid 13.plass.
Blant jentene ble det en 9.plass på Stokke IL-løper Mina Sofie Kjærås Moland i K19/20, Tuva Svindland fra Oseberg Skilag ble nr 17 i K18 og Hedvig Doksrød fra IL Runar tok 19.plass i K17.

Tuva Svindland i aksjon lørdag (Bilde hentet fra Oseberg Skilag)

Natt til søndag skiftet været noe og løperne våknet opp til  3 minusgrader,  vind og  snøvær. Temperaturen holdt seg godt utover dagen, men snøværet tettet til og vinden økte på slik at da jentene gikk til slutt var det nesten ikke spor igjen. I K19/20 ble det en 16.plass på Helene Hafredal Haugan fra Gulset, mens Mina Sofie Kjærås Moland tok 20.plass. I K18 ble det 13.plass på IL Runars Maren Sofie Fremstad, to plasser foran Oseberg Skilag-løper Tuva Svindland på 15.plass. 15.plass ble det også på IL Runars Hedvig Doksrød i K17.
Blant gutta ble det en sterk 5.plass på Hof ILs Håkon Fleischer og 11.plass på Christoffer Rüger fra Gulset i M18, og i M17 ble det en 19.plass på Herman Wille fra Oseberg Skilag.

Flott innsats og godt representert av samtlige 44 startende.

Forhåpentligvis ser vi flere av våre NC jr-løpere under KM-øvelsene kommende helg.