Hopp til innhold

For freeskisporten betyr samlinger mye!

Freeskisamlingen for Buskerud Skikrets på Geilo 19. - 21. januar var et viktig arrangement for å styrke fellesskapet i kretsen og freeskisporten.

Å samle utøvere fra ulike klubber og treningsmiljøer, gir dem muligheten til å dele erfaringer, skape bånd og inspirere hverandre. Målet med samlingen var å fokusere på lekenheten og gleden i freeski, og å vise at gjennom lekenheten oppstår det også progresjon. 

For sporten betyr slike samlinger mye. Det bidrar til å bygge et sterkt nettverk av utøvere som kan dra nytte av hverandres kunnskap og ferdigheter. Fellesskap mellom kjørerne i kretsen gir også en ekstra motivasjon som er avgjørende for å utvikle seg i en sport som først og fremst handler om å utforske egne grenser. 

Treningsmessig gir samlinger som disse utøverne muligheten til å prøve nye triks i en av landets beste parker. Både på hopp og på rails. Trenerne skaper rom for deling av erfaringer og kunnskap, samtidig som de gir utøverne frihet og kreativitet som er essensielt i freeski!

Det ble i tillegg gjennomført filming og “video-coaching” av kjørerne. Læringsutbyttet fra dette er godt, da kjørerne får muligheten til å se seg selv fra utsiden og i større grad forstå trenernes innspill.

Målet med samlingen var å skape et inkluderende miljø på tvers av klubbene i kretsen. Et miljø der utøverne føler seg trygge nok til å utfordre seg selv og eksperimentere.

Samlingen på Geilo ble en suksess, og både trenere og utøvere sitter igjen med en god opplevelse! Trenere var glade for å se utøvernes vilje til å prøve nye triks og oppmuntre hverandre. Utøverne selv følte at de hadde fått en dypere forståelse av sporten og fellesskapet. Lørdagens dialog med trenere, foresatte og Buskerud Skikrets sin skiklubbutvikler, Einar Aabrekk, var en fin og nyttig opplevelse. Her dro foreldre og trenere nytte av hverandres innspill. Det ble snakket om klubbutvikling, foreldrenes essensielle rolle for utøverne og klubbene.  Det er tydelig at dette er et konsept som absolutt bør gjentas! 

Einar forteller at «det var super gøy å endelig se freeskiere i full utfoldelse. Oppleve den reflekterte trener gjengen var fint å se. I løpet av foreldresamtalen opplever han at foreldrene er klare for å ta et ekstra tak i rekrutteringen, der vi må tørre å spørre om de vil være med på trening og kan bidra. Opplever at freeski er «basicly» skileik, men du kan dra konkurransen så langt du vil».

Vi er takknemlige for innspill og et stort engasjement fra Einar. Og en stor takk til alle utøvere, trenere og foresatte som deltok denne helgen.

Med hilsen Buskerud Skikrets - Freeski

 

nif-epi04, 04