Hopp til innhold

Velkommen til Ål i Hallingdal

   
WORLD CUP TELEMARK ÅL 2024
For tredje gang arrangerer Ål i Hallingdal World Cup telemark.
Verdenscupsirkuset kommer til Ål Skisenter 16.-18. februar 2024.

Deltakere fra over ti nasjoner stiller til start. Utøvere som Jazmin Taylor (GBR) og Noe Claye (FRA) som foreløpig leder henholdsvis herre- og dameklassene kommer på besøk. Den norske troppen med blant annet Gøril Strøm Eriksen og Jacob Alveberg kommer alle til disse tre renndagene på Ål. Vil de norske utøverne kunne utfordre tabelltoppene? I tillegg vil de lokale utøverne Syver Torgersen og Even Opheim delta på Ål for første gang. Dette blir en flott mulighet for utøverne til å vise fram den spennende skisportens fart og spenning. 

WC-programmet:

Utøverne kjører 3 konkurranser under World Cup-helga:
16. februar kl. 10.00:  World Cup Sprint, Ål Skisenter
17. februar kl.09.45: World Cup Parallell Finaler, Ål Skisenter
18. februar kl. 10.00: World Cup Klassisk, Ål Skisenter

 

Lørdagens parallell  sendes på TV2 mellom 09:45 -11.00. Parallellen er kjent som sportens mest dramatiske øvelse, og kan garantere for tøffe dueller og mye action.  Dette er en øvelse der alt kan skje.

De norske jentene Gøril Strøm Eriksen og Ella Strøm Eriksen ønsker å kjempe med helt i toppen etter oppløftende resultater i innledningen av sesongen. Gøril ligger foreløpig på en sammenlagt tredjeplass, og og Ella på en sjetteplass. I tillegg ligger Jacob Alveberget, på en sterk sjetteplass sammenlagt. Det er tett i toppen og alt kan skje!