Hopp til innhold

Lovende resultater av Mariel Kufaas i E-CO Cupen

Tromsøalpinisten, Mariel Kufaas oppnådde svært gode resultater på sentral kvalifisering i regi av Norges Skiforbund sist helg, den såkalte E-CO Cupen. Det ble kjørt slalåm på Gol lørdag og storslalåm på Hemsedal søndag.

Klassene U14 og U16 var invitert til rennene og det stilte totalt så mange som 260 løpere til start.

I slalåmrennet lørdag, startet Mariel sist i første omgang og kjørte inn til en 10. plass. I andre omgang startet hun først og kjørte seg opp til en sterk 5. plass, med tredje beste omgangstid. I storslalåm søndag, kjørte hun inn til 14. plass.

Dette resulterte i en uoffisiell 6. plass i den totale kvalifiseringen. Dersom hun har denne plasseringen når de offiselle resultatenen blir klar, er hun kvalifisert til å delta på en sentral teknikksamling på Ål, i regi av NSF, i midten av februar.

De tre beste løperne i U16 kvalifiseringen får delta i internasjonal ungdomsfinale i utlandet. De neste syv løperne som har kvalifisert topp 10, får tilbud om å delta på samlingen som Mariel sannsynligvis får delta på.

Det stilte også tre løpere fra Nordland til start i helgen. Innsatsen fra nord var meget bra og er muligheter for at flere er kvalifisert til å delta på samlingen på Ål.

 

NIF-EPI02, 02