Hopp til innhold

Oppstart av Jenteløftet

Troms Skikrets og SpareBank 1 Nord-Norge tar et felles jenteløft for aktive studenter ved Universitetet i Tromsø.

- Mange studenter må flytte hjemmefra når de er ferdig med videregående skole. Overgangen til en studenttilværelse, hvor en må klare seg uten den nære oppfølgingen fra trener, familie og klubbkamerater, er krevende. Derfor ønsker vi i samarbeid med Troms skikrets å legge til rette for at denne overgangen skal bli så enkelt som mulig gjennom prosjektet Jenteløftet for Nord-Norge, sier kommunikasjonssjef Geir Håvard Hanssen i SpareBank 1 Nord-Norge.

 

Treningstilbud for studenter

Målgruppen for Jenteløftet er utøvere innenfor langrenn og skiskyting i aldersklassene siste års junior (20 år) og kvinner senior. Disse utøverne er ferdig med videregående skole og mange studerer ved Universitetet i Tromsø. Den langsiktige målsetningen med prosjektet er å utvikle flere kvinnelige utøvere innenfor langrenn og skiskyting i Nordland, Troms og Finnmark gjennom et godt treningsopplegg i tilknytning til UIT.

 

- Universitetet i Tromsø har i mange år tilbudt tilrettelagte studieløp for idrettsutøvere som ønsker å satse på sin idrett parallelt med studiene. Nå ønsker vi i Troms skikrets å følge opp dette tilbudet gjennom et ukentlig treningstilbud til studentene og tilbud om deltakelse på samlinger for de som har behov for det. Dette gjør vi i samarbeid med SpareBank 1 Nord-Norge som bidrar med prosjektmidlene til Jenteløftet, sier Hogne Eidissen som er leder for langrennskomiteen i Troms skikrets.

 

Samarbeid i landsdelen

Det første forsøket på å skape et Jenteløft for nordnorske ski- og skiskytterjenter ble i 2013 stoppet som følge av uenighet i skimiljøet rundt hvordan midlene skulle benyttes. Denne gangen er det Troms Skikrets som står bak prosjektet og som ønsker et løft for jentene innenfor langrenn og skiskyting i samarbeid med de andre skikretsene i landsdelen.

 

- Troms skikrets samarbeider med Nordland- og Finnmark skikrets i utviklingen av nordnorske utøvere innenfor langrenn og skiskyting. Når mange av disse utøverne samles ved Universitetet i Tromsø kan vi gjøre et felles løft for utøvere fra hele landsdelen, sier Eidissen.

 

Har engasjert NTG

Treningsgruppen i Jenteløftet vil tilby ukentlige treninger med god kvalitet, hvor en samtidig skaper et godt miljø for jenter fra ulike klubber og kretser i landsdelen. Prosjektet vil også tilby relevante kompetansetiltak tilpasset jenter som skal håndtere idrettskarriere, studier m.v.

 

- Troms skikrets har engasjert Norges Toppidrettsgymnas i Tromsø i den praktiske gjennomføringen av prosjektet. NTG vil være ansvarlig for gjennomføringen av ukentlige treninger og vil følge utøverne på samlinger i samarbeid med Team SpareBank 1 Nord-Norge Rekrutt i Troms skikrets, sier Eidissen.

 

NIF-EPI01, 01