Hopp til innhold

VM-gull i stafett til Eivind Krane Heimdal

Eivind Krane Heimdal var med på Norges juniorlag som vant gull på VM stafetten i Val Di Fiemme. Lovise Heimdal, også fra Bardu, var med på kvinnelaget som vant bronse på dagens stafett. 

Eivind gikk startetappen for det norske laget og var med helt i teten til han hadde et uhell midt i etappen. Han hektet i den tyske løperen og ramlet i en sving like før runding på stadion. Han tok deretter inn på tetgruppa, men fikk det litt tungt mot slutten, men vekslet kun 21 sekunder bak Russland.

På andre og tredje etappe kom det norske laget stadig nærmere tetlagene og ankermann Eirik Sverdrup Augdal sikret til slutt en spurtseier til Norge foran Frankrike og Russland.

Lovise Heimdal fra Bardu gikk første etappe på det norske kvinnelaget. Lovise gikk en god etappe for Norge og vekslet sammen med Sverige og Tyskland bak Russland.

Etter to etapper hadde Sverige og Russland skilt seg ut i gullkampen hvor de ble. Lotta Udnes Weng som gikk siste etappe prøvde å ta inn tetlagene, men de var umulig å ta inn. Det ble en flott bronse til Norge og en veldig bra avslutning på junior-VM for Lovise.

NIF-EPI01, 01
NTB scanpix