Hopp til innhold

NC/SC og VM-mønstring på Lillehammer. Silje nær seier på fellesstarten i dag

I helga er mange av kretsens seniorer og juniorer i aksjon på Lillehammer. Det er Norges Cup, Skandinavisk Cup, U23 NM for seniorer og VM-mønstring for juniorer med stor deltakelse.

I dag, søndag, stod fellesstart på programmet for seniorene. Kvinner senior gikk 20 km og herrene 30 km klassisk. For juniorene var det skiathlon, 5+5 for jentene og 10+10 for guttene.

Silje gjorde nok en gang et fantastisk løp og endte etter spurtoppgjør på 2. plass i kvinneklassen. Anna Svendsen kom på en 35. plass. Resultatliste kvinner senior

I herreklassen ble Rolf Einar Jensen beste Nordnorske på en 37. plass. Håkon Johansen kom inn på plassen bak (nr. 38), som er en veldig sterk prestasjon av Nordreisaløperen, som viser at han er tilbake. De øvrige Nordnorske som fullførte var Morten Harjo Pettersen nr. 49, Morten Teksnes nr. 84 og Rune Strømholt nr. 99. Resultatliste herrer senior

I juniorklassen viste Lovise Heimdal at hun er i Norgestoppen, med nok en 10. plass. Her ble Johanne Larsen nr. 29. Resultatliste kvinner junior 

Av guttene var det Eirik Valnes som gikk best og endte på en sterk 16. plass og Eirik Mikkelsen ble nr. 77. Resultatliste herrer junior

Fredag stod 10 km for kvinner og 15 km for menn (både jr og sr) på programmet.

Det er to juniorer med på kvinnesiden fra Troms og her endte Lovise Heimdal fra Bardu IL på en sterk niende plass og Johanne Larsen fra Lyngen/Karnes IL kom inn på 23. plass. Komplett resultatliste kvinner junior.

I juniorklassen for herrer var det to løpere fra Troms som fullførte. Her ble Eirik Valnes fra Bardufoss OIF beste løper på en 24. plass og Eirik Mikkelsen fra Medkila Skilag endte på 39. plass.  Resultatliste menn junior.

I seniorklassen var det både Skandinavisk Cup, Norges Cup og NM U23. Her gjorde Silje Theodorsen, Kvaløysletta SL nok et solid løp og endte på en 5. plass i kvinner senior og ble vinner av NM U23. Anna Svendsen fra Tromsø SKL på inn på en 35. plass og Marit Robertsen fra Kvaløysletta SL endte på en 37. plass. Resultatliste kvinner senior.

I herreklassen ble Snorri Einarsson fra Tromsø SKL/Team Veidekke NN beste løper fra Nord-Norge på en 24. plass og Rolf Einar Jensen, Bossmo & Ytteren/Team Veidekke NN nestbeste på 31. plass.

Øvrige Nordnorske løpere: 46. Morten Harjo Pettersen, Vadsø SKL/Team Veidekke NN. 53. Eirik Solvang, Innstrandens IL/Team SNN. 99. Christian Tvedt Bugge, Kvaløysletta SL/Team SNN. 109. Rune Strømholt Tromsø SKL/Team SNN. 124. Morten Teksnes, Tromsø SKL/Team SNN. Komplett resultatliste menn senior.

På sprinten lørdag 13/12 var det Eirik Valnes som gjorde det best av juniorene, med en sterk 7. plass. Torgeir Sulen Hovland, Kvaløysletta SL gikk også inn til en god plassering og endte på en 28. plass.

Lovise Heimdal gikk igjen inn til en topp ti plassering, med 10. plass.

Silje Theodorsen gikk igjen en fantastisk sprint og ble nr 6. i ett veldig sterkt finalefelt, hun ble nr 2 i U23 NM. Anna Svendsen gjorde også sine saker veldig bra og kom på en 30. plass både i prologen og totalt.

I herreklassen var det Eirik Solvang som gikk fortest av de Nordnorske og var bare 1,4 sekunder fra en kvartfinaleplass.

 Resultatliste sprint

NIF-EPI01, 01
NTB scanpix