Hopp til innhold

Dramatisk avslutning på VM

Det ble en dramatisk avslutning på VM for Morten Eilifsen og Olav Bakketun Tronvoll, da uhellet var ute på lagkonkurransen.

Lagkonkurransen er kanskje den tøffeste øvelsen innenfor randonee. Under årets VM skulle 2400 høydemeter forseres. I herreklassen stilte Norge med to lag. Lars Erik Skjervheim og Sindre Hoff på det ene laget gjorde sakene sine svært bra, og endte på en flott 18.plass.

For Morten Eilifsen og Olav Bakketun Tronvoll på det andre laget, ble det imidlertid mye mer dramatisk. De to var i fint driv, og lå bra an til omtrent midtveis i løpet. De var da bare et par minutter bak Skjervheim og Hoff. På vei opp gåpartiet i tredje stigningen, var det svært bratt og løperne måtte holde seg i tau. Plutselig fikk Eilifsen ene skulderen ut av ledd, og de to ble stående midt i fjellsiden på 2900 meters høyde. Sammen prøvde de så godt de kunne å få skulderen på plass, men  til ingen nytte. Etterhvert kom det til løypemannskap som klatret ned fra toppen, for å hjelpe. Det var trang passasje, og lagene som kom bakfra måtte klatre rundt de som sto der. Etter 20 minutter uten å ha fått skulderen på plass, ble det tilkallet helikopter. Helikopteret kunne ikke lande i den bratte fjellsiden, så legepersonell måtte hoppe ut. Da det ikke nyttet å få skulderen på plass, ble Eilifsen fløyet til sykehus i all hast. Der ble han lagt i narkose for å få skulderen på plass. Til alt hell endte det bra for Eilifsen, som til tross for skaden var mest irritert over at laget ikke kunne fullføre løpet.

Det norske damelaget med Malene Blikken Haukøy og Hildegunn Gjertrud Hovdenak, hadde som mål å bli nummer fem i lagkonkurransen. Jentene gikk et bra løp, og kjempet hele tiden om å bli topp fem. Men etter å ha trøblet litt i en nedkjøring, ble det for hardt å nå helt opp. De endte likevel på en meget sterk 7.plass.

Alt i alt har det vært et meget positivt VM sett med norske øyne. De norske løperne er stadig høyere opp på resultatlistene, og tidsavstanden frem til teten minker.

NIF-EPI02, 02
NSF