Hopp til innhold

4.plass til Hovdenak på VM-sprinten

De norske løperne fikk en meget bra start på mesterskapet med gode resultater på dagens sprint. Best var Hildegunn Gjertrud Hovdenak med sin 4.plass.

Det var svært god, norsk innsats på VM´s åpningsdistanse. I juniorklassen gikk Sondre Svensli sin første internasjonale konkurranse. Han gikk inn til en flott 11.plass. I juniorklassen var det ikke kvartfinaler og semifinaler, de seks beste fra prologen gikk til finalen. Sondre skal gå neste distanse 8.februar.

I kvinneklassen var Norge virkelig med og dominerte. Malene Blikken Haukøy ble nummer to i prologen, og også Hildegunn Gjertrud Hovdenak gikk enkelt videre. De to norske havnet i samme kvartfinale, men begge tok seg likevel videre til semifinalen. Haukøy var uheldig og mistet staven i sitt heat. Selv om hun klarte å hente inn igjen feltet holdt det dessverre ikke til semifinaleplass. Bittert for Haukøy, som nok hadde mer inne denne dagen.

Hovdenak klarte seg videre fra semifinalen, og var klar på at medalje var målet i finalen. Hildegunn kjempet bra, og lenge så det ut til at det skulle gå veien. Til slutt måtte hun likevel ta til takke med den litt sure 4.plassen, så nære en medalje. Likevel et svært bra løp av Hovdenak, og et meget bra resultat.

På herresiden var også de norske med på å prege konkurransen. Både Lars Erik Skjervheim og Olav Bakketun Tronvoll tok seg videre fra prologen med henholdsvis 20. og 26. beste tid. I første kvartfinale holdt Skjervheim seg bak i feltet før han avanserte flere plasser, og la seg som tredjemann. Han kjempet godt, og var ikke langt fra å bli nummer to i heatet. Tiden holdt akkurat ikke til å gå videre som lucky loser, og Skjervheim endte til slutt på 15.plass. Olav Bakketun Tronvoll åpnet hardt i sin kvartfinale, og tok teten. Halvveis i løpet ble det tungt, og Tronvoll måtte til slutt se seg slått av fire andre i heatet. Han endte til slutt på 23.plass. 

Som sagt en meget god norsk dag, og en flott start på mesterskapet. I dag står vertikal for seniorer på programmet, med start kl. 16.00.

Følg med på VM i randonee.

nif-epi04, 04
NSF