Hopp til innhold

Solid samling på Gaustablikk

Utøvere fra fjernt og nært samlet seg på Gaustablikk med et felles mål; puste tungt og spise mer enn noen gang.

Blant de oppmøtte var Stine Haustreis, Sindre Hoff, Lars Erik Skjervheim, Glenn Tore Løland, Malene Haukøy og Håvard Myklebust.

Torsdag 22. September startet landslagssamlingen i randone i Rjukan ved foten av Gaustatoppen. Første økt skulle være en tre timers løpetur fra Møsvatn til Gaustablikk, med Lars Erik Skjervheim i spissen som guide. Uten kart og med en god porsjon pågangsmot endte turen opp 36 kilometer i upløyd mark i litt over fem timer. Utøverne har fått testet formen flere ganger i løpet av samlingen med blant annet motbakkeintervaller på rulleski fra Rjukan og opp mot Gaustatoppen og elghufsintervaller opp til toppen av Krossobanen.

- Litt varierende erfaring med rulleski gjorde at det ble litt spredning i gruppa, men alle kom seg til topp og fikk gjennomført en solid økt, sier Malene Haukøy.

Lørdag morgen skinte sola fra klar himmel, lufta var frisk og Gaustadtoppen viste seg endelig fram. Håkon Klerud, som i utgangspunktet skulle tilbringe helgen sammen med svigers, klarte ikke å holde seg unna utøvernes gode selskap og tok turen til Rjukan for å trene sammen med resten av gjengen. Programmet for dagen var variert, noen gikk zoombie hill opp fra Rjukan to ganger på rulleski, andre én gang pluss en tur på Gaustadtoppen, mens Skjervheim gjorde begge deler.

Samlingens siste dag ble gjennomført med stil. Motbakkeløp opp på Gaustatoppen sto på programmet og etter fire lange dager med mye trening var de bratte bakkene opp mot toppen brattere enn noen gang. Sindre Hoff trakk det lengste strået med Skjervheim hakk i hel. På damesiden karret Malene seg inn som beste på hjul med Håkon. Alt i alt en vellykket samling med mye bra trening. Nå er det bare å legge beina høyt å la treningen absorberes i kropp og sjel. Vinteren nærmer seg!

NIF-EPI02, 02
NSF