Hopp til innhold

Malene på 7.plass

Malene Blikken Haukøy imponerte med 7.plass på sprinten, i første runde av verdenscupen.

Det ble både oppturer og nedturer for de norske løperne under verdenscupen i Puy St. Vincent i Frankrike. Den beste plasseringen sto Malene Blikken Haukøy for, da hun slo til med 7.plass på søndagens sprintrenn. I semifinalen lå hun som nummer tre på toppen, men litt kluss på siste fellebytte førte til at hun mistet en plass, og dermed finalen. Likevel en meget sterk prestasjon av Malene. Hildegunn Gjertrud Hovdenak endte på 13.plass i samme løp, etter å ha vært litt uheldig, og mistet den ene skia.

Også på lørdagens individuell ble Hildegunn Gjertrud Hovdenak nummer 13, etter et bra gjennomført løp. Haukøy fulgte opp med 19.plass. På den vertikale konkurransen skilte det bare 19 sekunder mellom Haukøy og Hovdenak, da de endte på henholdsvis 15. og 16.plass. Alt i alt en positiv start på sesongen for de norske jentene. 

På herresiden ble det en noen turbulent verdenscuphelg. Lars Erik Skjervheim som hadde trent i høyden hele julen, måtte dessverre stå over alle tre konkurransene på grunn av forkjølelse. Det var derfor bare Nils Nielsen og Olav Bakketun Tronvoll som stilte til start på individuellen. Etter få minutter måtte Tronvoll stå av løpet på grunn av en vond fot. Nielsen endte til slutt på 36.plass, noe han var helt greit fornøyd med. Nielsen har vært skadet store deler av sesongoppkjøringen, og har derfor ikke fått gjennomført høsttreningen som planlagt.

Tronvoll stilte til start på sprinten, men med 39.plass i prologen holdt det ikke til kvartfinale denne gangen. På vertikalen ble det en nokså tung dag i høyden for begge de norske herrene. Om ikke annet har de første konkurransene vært god trening, og i dagene framover vil nok de norske løperne få aklimatisert seg bedre til høyden. Skjervheim er også på beina igjen, og det ligger an til gode treningsdager i Frankrike. Neste helg vil noen av løperne delta på det franske mesterskapet, før verdenscup i Andorra står for tur om to uker.

Resultatlister fra helgas konkurranser.

Foto: Mikkel Frodahl

NIF-EPI03, 03
NSF