Hopp til innhold

Langrennsløper raskest opp Monsterbakken

Langrennsløper Anders Tettli Rennemo var raskest opp Monsterbakken, uten langrennsski. Ola Berger ble beste randoneeløper på 3.plass.

Rundt 50 løpere stilte til start i årets utgave av Monsterbakken. Konseptet som går ut på å komme først til toppen av Vassfjellet med valgfritt utstyr, ser ut til å fenge både utøvere, publikum og media. På grunn av lite snø og bløtt føre var det en viss spenning knyttet til hva som kom til å gå fortest.

Etter bare 17 minutter kunne langrennsløper Anders Tettli Rennemo krysse mållinjen først, uten langrennsski. Han hadde valgt joggesko og staver, noe som viste seg å være lurt. På andreplass kom nok en langrennsløper; Niklas Dyrhaug på langrennsski med feller. Ola Berger ble beste utøver på randoneeski, da han gikk inn til tredjeplass. I tillegg fulgte randoneeløperne Robert Sørlie og Olav Bakketun Tronvoll på henholdsvis 5. og 6.plass. Utøvere som Petter Northug, Thomas Northug, Johan Kjølstad og John Kristian Dahl måtte med andre ord se seg slått av flere randoneeløpere. 

I kvinneklassen var ikke uventet Anne Nevin sterkest. Hun sprang til topps på joggesko, med god seiersmargin ned til Marte Monrad Hansen som gikk på randoneeski. Også Astrid Øyre Sling som kom i mål som nummer tre, gikk på randoneeski. Det var også gledelig å se at flere ungdommer og barn stilte til start i konkurranseklassen. I tillegg var det trimklasse for de som ønsket å ta bakken som en tur.

Resultatliste 

NIF-EPI02, 02
NSF