Hopp til innhold

Verdenscup i Les Diablerets

Fire løpere fra det norske landslaget deltok i helgen på verdenscupen i Les Diablerets.

Dette var den nest siste verdenscupen for sesongen, avslutningen blir som vanlig i Tromsø i april. Les Diablerets i Sveits kunne by på fine snøforhold, og et profesjonelt arrangement. Også denne gangen sto øvelsene individuell og vertikal på programmet.

På individuellen ble det gått 1900 høydemeter, og den var dermed en av de lengste konkurransene i årets verdenscup. Lars Erik Skjervheim gikk inn til 30.plass, og Nils Nielsen fulgte bare 3 minutter bak på 36.plass. Olav Bakketun Tronvoll ble nummer 45. De norske herrene var greit fornøyd, men følte at det lille ekstra manglet på farten.

Malene Blikken Haukøy var relativt fornøyd med sitt løp, og kom inn på 14.plass. Hun følte det gikk litt tyngre på vertikalen, da hun ble nummer 15.

Gutta kom relativt samlet til mål på vertikalen. Nielsen og Skjervheim gikk i lag hele løpet, og til slutt ble det en knepen seier til Nielsen. De kom inn som henholdsvis nummer 41 og 42. Tronvoll fulgte like bak på 45.plass.

Alt i alt ble det en bra norsk helg i Sveits. Nå er det bare å rette fokuset mot Tromsø. Mange norske løpere er nok glad for å endelig få en konkurransehelg i hjemlige trakter med "normal" høyde over havet.

Fullstendige resultatlister

nif-epi04, 04
NSF