Hopp til innhold

Verdenscup og pallplass i lokalt renn

Det norske landslaget, og flere andre norske løpere har de siste ukene turnert Europa for å delta i verdenscupen.

Sesongens første verdenscuprenn ble arrangert i Verbier i Sveits. For mange av de norske ble det en tung dag i høyden, etter å ha kommet rett fra lavlandet. Det ble gått individuell og vertikal, og Lars Erik Skjervheim viste seg som den sterkeste norske herreløperen begge dagene.

Uka etter forflyttet løperne seg til Courchevel i Frankrike. Også her skulle det konkurrerers i vertikal og individuell. For de fleste norske ble det en oppløftende helg med mye bedre resultater. Nok en gang var Lars Erik Skjervheim beste herreløper på den individuelle øvelsen. På vertikalen var Nils Nielsen sterkest. Malene Haukøy presterte solide løp i kvinneklassen. For de norske løperne er det motiverende å se at avstanden opp til de beste stadig blir mindre.

Den siste uken har nordmennene ladet batteriene og trent godt i italienske Val Comelico. Endelig var det duket for årets første sprintrenn. Svært skuffende var det derfor da denne runden av verdenscupen ble utsatt en uke på grunn av stort snøfall og skredfare. Likevel kan man ikke gjøre noe med været, og sikkerheten kommer alltid først.

Flere av de norske løperne bestemte seg da for å delta på et lokalt renn lenger nede i Italia, der hele 150 løpere stilte til start. Både Ola Berger og Hildegunn Gjertrud Hovdenak slo til med hver sin 3.plass. En svært positiv opplevelse for de norske løperne som reiser hjemover i morgen, og derfor ikke får med seg den utsatte verdenscupen neste helg. Nå skal det trenes og lades opp til EM i Andorra.

Resultater fra verdenscupen

NSF