Hopp til innhold

Berger, Haukøy og Skjervheim best i EM

EM er overstått, og Ola Berger, Malene Haukøy og Lars Erik Skjervheim stod for de beste norske plasseringene.

Årets EM var et kompakt arrangement med bare to øvelser. Åtte norske løpere var tatt ut til mesterskapet i Andorra, hvor det ble gått vertikal og individuell.

Ola Berger var suverent beste nordmann på vertikalen med sin 32.plass. Et løp han var godt fornøyd med. For de øvrige norske herrene gikk det noe tyngre opp de 730 høydemeterne. Morten Eilifsen ble nummer 39, Lars Erik Skjervheim 41, Ola Hovdenak 42 og Håkon Klerud Johannessen nummer 46.

Malene Haukøy ble beste norske kvinne på 16.plass, Marte Monrad Hansen fulgte opp med 19.plass. Haukøy var greit fornøyd med løpet.

Etter en hviledag ble mesterskapet avsluttet med individuell under tunge forhold med mye snø. Nok en gang ble Malene Haukøy beste norske kvinne, i overlegen stil. Hun ble til slutt nummer 19, og Marte Monrad Hansen fulgte på plassen bak.

Lars Erik Skjervheim var også suverent best av de norske herrene. Han slo til med en en sterk 24.plass. Ola Hovdenak og Nils Nielsen fulgte opp med henholdsvis 35. og 36.plass.

Flere av de norske løperne skulle nok gjerne vært lenger opp på resultatlistene, men denne gangen ble det for tungt. I følge landslagstrener Ola Hovdenak var det flere som hadde bommet med forberedelsene til mesterskapet, som gikk i høyden. Heldigvis er det fortsatt mye igjen av sesongen.

Foto: Mikkel Frodahl

NIF-EPI03, 03
NSF