Hopp til innhold

Utsikten fra startområdet på Skarvenrittet (Foto: Sivert Hole)

Klare for norgescup på Bjorli og i Skorgedalen

Fra 9. til 10. mars blir det norgescup i klassisk telemark og fjelltelemark på Bjorli og i Skorgedalen.

– Det var egentlig ment å arrangere begge rennene i Skorgedalen, men på grunn av den milde vinteren er vi nødt å flytte norgescupen i klassisk til Bjorli Skisenter. Her kan vi derimot vente oss meget gode forhold og finvær, sier rennleder, Håvard Hole. 

Skarvenrittet og fjelltelemark

Fjelltelemarken søndag er lagt til Skarvenrittet. I motsetning til tidligere år er rennet flyttet fra skibakken og utøverne må, på tradisjonelt vis, gå hele veien opp. 

– Etter å ha saumfart området har vi bestemt oss for å flytte starten ned til «skavlen», det vil si at gåturen opp blir 20 minutter kortere. Til sammen anbefaler vi å regne med 1 ½ time opp til start, sier Hole. 

Søndagen blir det også lagt til rette for barnerenn.

– Her kan deltakerne starte med alle typer ski. Det blir også premier til alle, sier Hole. 

Påmeldingsfrist torsdag 

Påmeldingsfrist er satt til torsdag 7. mars. Du melder deg på via MinIdrett. De som har problemer med påmelding kan sende mail til haavard.hole@kroken.no. Startkontingent betales til kontonummer 3910.37.36289. Mer informasjon finner du i invitasjonen.

Overnatting

– For de som kommer østfra anbefaler vi å overnatte på Bjorliheimen fredag til lørdag. Etter rennet lørdag kan de kjøre til Åndalsnes for felles middag samt overnatte her, sier Hole. 

I invitasjonen finner du overnattingsalternativ og priser. Du finner også informasjon om fellesmiddagen på Spiret – Tindesenteret i Åndalsnes sentrum. Sjekk ut Facebook-arrangementet for oppdateringer.

– Vi ønsker alle hjertelig velkommen til renn. Det meldes om blå himmel, sol og påskestemning, sier Hole. 

Artikkel: Gunnhild Sofie Vangsnes

Foto: Lars Ove Berge 

NIF-EPI01, 01