Hopp til innhold

Bildet av pallen etter årets første parallell i Pra Loup (f.v.) Nicolas Michel, Philippe Lau, Trym Nygaard Løken og Amund Møster Haugen. (Foto: Gunnhild Sofie Vangsnes)

Suksess i Italia og Frankrike. Nå er de norske utøverne klare for Tyskland.

De norske utøverne hevda seg under verdenscupen i Italia og Frankrike. Nå står Bad Hindelang i Tyskland for tur.

Verdenscupen starta i La Thuile, Italia. Trym Nygaard Løken slo til med to førstplasser i klassisk og sprint, mens Guro Helde Kjølseth tok en sterk tredjeplass i sprinten.

Resultatlister fra runden i Italia finner du her

Klatra oppover på resultatlista

Videre gikk turen til Pralognan-la-Vanoise i Frankrike, knappe ti kilometer fra Les 3 Vallés. Her klatra Sivert Hole oppover på resultatlista og havna på fjerdeplass i klassisk telemark.

– Etter å ha slitt med mindre og store feil de første tre renna var det godt å endelig få kjøre et rent renn. Men jeg har mer å gi, noe som lover godt for resten av sesongen, sier Sivert. 

Trym Nygaard Løken sikret seg enda en pallplassering, denne gangen en andreplass i klassisk telemark.

Resultatlister fra runden i Pralognan finner du her.

Årets første parallell

Verdenscupen i Frankrike avsluttet i Pra Loup, lenger sør i landet. Her viste det norske laget styrke med flere utøvere blant topp seks. 

Debutanten, Brage Osen Gjøleberg, var uheldig og stupte ut av reipelykkja i sprinten. Etter en kjapp tur innom legekontoret fikk han bekreftet at det ikke var brudd.

– Jeg slapp billig unna et ellers brutalt fall. Nå blir det rolig i noen uker. Håper å kunne kjøre på ski igjen så snart så mulig. Målet er å bli klar til VM i Rjukan, sier Brage.

I årets første parallell kom Amund Møster Haugen for alvor inn i varmen da han kjørte inn til karrierebeste og bronsefinale. Der møtte han lagkamerat, Trym Nygaard Løken. Etter et ellers gjevnt run havnet Amund på fjerdeplass, mens Trym stakk av med tredjeplass og en fjerde pallplassering.

Resultatlister fra runden i Pra Loup finner du her.

Laget på plass i Tyskland

Nå har utøverne hatt en uke hjemme for å forberede seg til verdenscuprunden i Bad Hindelang/Oberjoch fra 09.-10.02. 

Norge har med seg åtte utøvere til Tyskland:

  • Guro Helde Kjølseth
  • Trym Nygaard Løken
  • Amund Møster Haugen
  • Sivert Hole
  • Kristian Lauvik Gjelstad
  • Henrik Bryn
  • Iver Hexeberg
  • Jacob Alveberg 

Programmet for runden i Tyskland finner du her.

Alle rennene blir sendt LIVE på Ski-TV. Her finner du også intervju med utøverne etter renn samt anna sprell de skulle finne på under verdenscupen. 

Pressekontakt i Tyskland er Gunnhild Sofie Vangsnes. Hun kan kontaktes på tlf.: +47 469 37 453 eller via mail (gunnhild.vangsnes@skiforbundet.no).

(Foto/artikkel: Gunnhild Sofie Vangsnes)

NIF-EPI02, 02
NSF