Hopp til innhold

17 juniorløpere til samling på Kvitfjell

– Det var en etterlengta samling på snø med mange gode skiøkter og økter med fokus på det mentale, sier trener for de unge telemarksløperne, Arnstein Sunde.

Juniorene fikk et forholdsvis begrenset areal denne helgen, og traseene måtte derfor fordeles på best mulig måte mellom de mange ulike lagene som var til stede. Det førte til at øktene ble litt kortere enn normalt, noe løperne valgte å gjøre til sin fordel.

– De økte fokuset og intensiteten i de timene de hadde til rådighet. Dette resulterte i mye god skikjøring. Det var mange av løperne som løfta seg flere hakk i løpet av helga, sier Sunde.

Han forteller at bakkemannskapet på Kvitfjell med Trond Løken i spissen, har imidlertid jobba jevnt og stødig med å produsere snø. De skapte gode treningsforhold til tross av mangelen på «villsnø».

Løperne gjennomførte også fysiske tester fredag.

– Resultatene fra disse og helgas gode skikjøring viser at det er lagt ned mye og fornuftig trening i barmark- og oppkjøringsperioden. Løperne har også jobbet mentalt med å holde fokus på det vesentlige og plukke bort det som er uvesentlig  i både trening og konkurransesituasjonen gjennom en lengre periode, sier Sunde.

Neste gang alle juniorene møtest er i midten av desember. Da er det duket for første norgescuprenn på Gålå. 

NIF-EPI03, 03
NSF