Hopp til innhold

To strake pallplasseringer

Guro Helde Kjølseth klinket til med to annenplasser og sin beste helg i karrieren i helgas verdenscuprenn i Tyskland.

- Utrolig gøy med to 2.plasser  her i Tyskland. Jeg hadde en god følelse på ski hele helga og greide å få det til å stemme i mange run. Det var mange tette dueller og litt ekstra gøy å kunne utfordre Amelie i finalene, forteller Guro Helde Kjølseth.

Trym Nygaard Løken etter tredjeplass søndag:
- Det var magisk! Alltid vært på pallen i Tyskland, så veldig godt at i år var intet unntak. Summerer opp en veldig god runde med fire av fem renn på pallen. Veldig kult å se at Guro virkelig får det til å sitte også, veldig fortjent.

Ådne Kristenstuen etter fjerdeplass og karrierebeste lørdag:
- Jeg møtte mange gode utøvere så var ikkenoe lett konkurranse, flere harde og tette dueller, deilig å vise at jeg er helt der oppe å kniver med de beste gutta, lover bra mot VM. Landslagssjef Martin Gjøra oppsummerer helga:
Ekstremt bra laginnsats av gutta i kvalifiseringa i dag, hvor vi havner på 2.,4. og 5. plass!! Dessverre for Sivert er det som "cup er cup" i parallell, og når skoa løsner fra bindingen er det vanskelig å ta ser videre også fra første runde! Ellers var rennet preget av ekstremt mange tette og tøffe dueller og vanskelige juryavgjørelser. Ådne ryker ut i kvartfinalen. Mens Trym taper semifinalen mot Jonas Schmid som er på hjemmebane. Her var det en omdiskutert situasjon hvor Trym ble sperret, men juryen lot den passere, så Trym måtte ta til takke med bronsefinale. Der hadde han imidlertid ingen problemer, og tok hjem 3. plassen.

Mathilde er også i en omdiskutert situasjon hvor hun blir presset nærmest ut av reipelykkja i kvartfinalen og taper på grunn av dette. Det samme med kvartfinalen til Thea, som også blir presset så hun gjør et spektakulært fall i reipelykkja. Heldigvis går det bra med henne. 

Veldig kjekt at det klaffer for Guro, som har jobbet lenge med å klare å holde fokus i hele løypa og hele dagen. I finalen har hun litt trøbbel i starten og havner litt bak Amelie på hoppet, men etter det slipper hun skikkelig på og tar igjen Amelie ned til reipelykkja. Der er imidlertid Amelie litt tøffere og klarer og kome først ut av reipelykkja og da er hun vanskelig å ta igjen!  

Alt i alt kjører de norske utøverne helt rått fort hele helga, men så blir vi litt for snille fra siste port og inn i reipelykkja, noe som gjør at det blir vanskelig å vinne heatet i ei løype hvor det er nærmest umulig å gå forbi i langrennsdelen. Likevel kanonbra laginnsats, og spesielt guttas kvalik søndag er helt rå!

Resultater på fisski.com

NIF-EPI03, 03
NSF