Hopp til innhold

Trym Nygaard Løken tok sin første verdenscupseier i Hurdal (Lars Ove Wangensteen Berge)

Norsk verdenscupseier på hjemmebane

Trym Nygaard Løken fra Bækkelaget fikk full klaff og tok sin aller første verdenscupseier i Hurdal i dag.

Første dag under verdenscupen i Hurdal ble en norsk jubeldag! Trym Nygaard Løken hadde en strålende dag på hjemmebane og tok sin første verdenscupseier. Det er også den første seieren på herresiden på nesten tre år.

- I dag var forholdene, lyset og formen på topp. Det var et sinnsykt bra arrangement. Jeg leverte på ingen måter et perfekt renn og det er alltid noe som kunne vært bedre. Det har nok ikke helt gått opp for meg enda, men jeg regner med at det synker mer inn utover kvelden. Etter en så skadepreget oppkjøring som jeg har hatt, med to skulderskader, smakte det ekstra godt å endelig ta min første verdenscupseier, sier en svært tilfreds Nygard Løken etter rennet.

Olsen Ilebrekke stabil i toppen.
Det ble også en sterk plassering av Mathilde Olsen Ilebrekke i dag, som kjørte inn til 2. plass bak sveitsiske Amelie Reymond.

- Jeg er veldig fornøyd med både kjøring og skøyting i dag. Det er deilig å få til noen gode svinger og et godt hopp. Litt uvant å ha skøytedel midt i løypa og ikke helt på slutten. Jeg sliter kanskje litt med å gi absolutt alt i skøytinga, men klarer det bedre enn mange andre, så jeg er selvfølgelig fornøyd. Og det var helt vilt bra jobba av Trym i dag, skryter Ilebrekke.

Glad landslagssjef
 - Den internasjonale konkurransen er beintøff og faktisk er det tre år siden en norsk herreløper vant et verdenscuprenn. I dag var Trym helt rå, og det var spesielt artig at han lyktes på hjemmebane, sier landslagssjef Martin Gjøra som også roser arrangøren for godt gjennomført renn med en flott ramme. 

Dagens klassiskløype var hard med en lang skøytedel, der er Nygaard Løken spesielt god og han fikk betalt for all treningen som er lagt ned. Gjøra skryter også av Olsen Ilebrekke og mener hun viser god form.

 - Hun er sterk og leverer en solid 2. plass, sier Gjøra.

Kristenstuen nærmer seg
Også Ådne Kristenstuen imponerte under dagens klassisk, og var kun ett hundredel fra pallen.

 - Jeg har kjørt bra de siste rundene, så jeg stilte til start med god selvtillit. Jeg visste at muligheten var der med tanke på den lange skøytedelen, hvor jeg vet at jeg er sterk. Kjøringen satt bra, jeg traff på elementene og da var det bare å kline til i skøytedelen. Jeg er selvfølgelig storfornøyd med en 4.plass så nærme pallen, men så klart er det også litt bittert. Nå skal jeg bare snu det til det positive og fortsette å kjøre på frem mot VM, sier Kristenstuen.

Resultater:
Damer:
1. Amelie Reymond, SUI
2. Mathilde Olsen Ilebrekke, NOR
3. Jasmin Taylor, GBR

Øvrige norske:
7. Guro Helde Kjølseth, 8. Thea Smedheim Lunde, 12. Ane Hemmestad Sunde, 13. Gøril Strøm Eriksen, 14. Andrea Fiskaa Haugen, 16. Eirin Fiskaa Haugen

Herrer:
1. Trym Nygaard Løken, NOR
2. Tobias Mueller, GER
3. Bastian Dayer, SUI

Øvrige norske:
4. Ådne Kristenstuen, 8. Siver Hole, 14. Erik Kvernberg, 15. Henrik Buck Bryn, 16. Mikkel Løken, 17. Kristian Lauvik Gjelstad, 18. Øyvind Vagstad, 20. Amund Moster Haugen

NIF-EPI01, 01
NSF