Hopp til innhold

Andre WC-seier på rad for Løken

I et uhyre spennende parallell-renn i verdenscupen i telemark i Hurdal, går Trym Nygaard Løken hele veien og vinner finalen mot Sveitsiske Stefan Matter. I dameklassen går også Mathilde Olsen Ilebrekke hele veien til finalen, og tar til slutt en 2. plass, etter et knepent tap for Sveitsiske Amelie Reymond.

-Dette er helt sjukt, heeelt sjukt, sier en tydelig glad Løken. -Så utrolig rått å ta to verdenscup-seiere på rad på hjemmebane. Meget sterkt av Mathilde også, som virkelig bestemte seg og kjørte hardt i dag. Nå er vi virkelig med, oppsummerer Trym.

-Det Trym gjør i dag er helt rått. Å klare og omstille etter sin første verdenscupseier i går, og så prestere så til de grader på nytt i dag, i en konkurranse som er så ulik fra gårsdagens klassisk, er en fantastisk prestasjon. I dag er det ikke en løype som er favoriserende for gode skøytere, så i dag viser han virkelig hvor allsidig han er, og at han var best i alle deler av løypa, sier landslagssjef Martin Gjøra. Nesten tre år etter sist WC-seier for gutta, tar han altså to WC-seiere på rad. Sist Norge vant et klassiskrenn var i 2011, altså for 6 år siden. -For det norske laget er det motiverende å se at langsiktig og hard jobbing lønner seg, og vi må bare fortsette å jobbe knallhardt framover mot VM i midten av mars, sier Gjøra.

Mathilde Olsen Ilebrekke er glad for å være tilbake i en finale i parallell. -Det er en stund siden sist, men i dag kjører jeg bra hele dagen, og da er det deilig å komme helt til finalen, sier Ilebrekke. - Dette er Mathilde sin 50. pallplassering i verdenscupen, og det sier en hel del om hvordan hun har preget toppen i telemarksporten i lang tid, sier Gjøra.

Mange av de yngre utøverne fra Norge imponerte også i dag, og kvalifiserer seg til finalerundene. Der kjører de godt og aggressivt, og gir knallhard kamp mot makkerne sine. Dessverre blir det en del helnorske dueller og noen uhell, men det blir spennende å følge disse under Jr.VM på Rjukan i neste uke.

Søndag er det Klassisk Sprint i Hurdal!

NIF-EPI01, 01
NSF