Hopp til innhold

Trym Nygaard Løken

To pallplasseringer

Trym Nygaard Løken kjørte inn til to pallplasseringer i verdenscupåpningen i østerrikske Hintertux i helga, mens Gøril Strøm Eriksen blant annet fikk med seg to strake fjerdeplasser.

Omtale fredag
Telemarkkjøreren Trym Nygaard Løken klatret opp på pallen etter sesongens første verdenscuprenn i Østerriske Hintertux i dag.

Nordmannen lå på femte plass etter første omgang, men etter en sterk finaleomgang endte han som nummer tre, bak sveitserene Bastien Dayer og Stefan Matter.

- Dette var skikkelig fett. Det er deilig å få bekreftet at formen er bra, og at jeg er med og kjemper i toppen fra første renn. Den første omgangen var litt rotene, men så ga jeg full gass i finaleomgangen. Dette fungerte bra, sa en veldig glad Nygaard Løken etter rennet.

Blant kvinnene imponerte Gøril Strøm Eriksen, Bækkelaget SK med en sterk fjerde plass. Guro Helde Kjølseth ble nummer fem. Rennet ble vunnet av sveitsiske Beatrice Zimmermann foran tyske Johanna HolzmannGøril Strøm Eriksen

Omtale lørdag
Telemarkkjøreren Trym Nygaard Løken fortsetter suksessen i Hintertux. I dag ble nordmannen nummer to.

Sveitseren Nicholas Michel vant rennet og franskmannen Philippe Lau ble nummer tre.

Nygaard Løken har dermed en annen- og en tredjeplass på de to første rennene i årets verdenscup.

- Jeg er kjempefornøyd med dagen. Førsteomgang var veldig bra, da satt alt 100 prosent.  I andre omgang var det litt nerver. Jeg prøvde å ta igjen forspranget til Nicholas Michel, det gikk ikke, men er allikevel godt fornøyd med en 2. plass i dag, sier Nygaard Løken.

I kvinneklassen kjørte Guro Helde Kjølseth inn til en sterk 4. plass. Både Gøril Strøm Eriksen og Lene Marie Husvik kjørte ut i dagens sprint. Rennet ble vunnet av tyske Johanna Holzmann foran Beatrice Zimmermann fra Sveits med franske Argeline Tan Bouquet på tredje plass.


Guro Helde Kjøseth

Omtale søndag
Gøril Strøm Eriksen fra Bækkelaget Sportsklubb kjørte inn til fjerdeplass i sprint parallell i verdenscupen i telemark i østerrikske Hintertux søndag. Lagvenninne Guro Helde Kjølseth ledet etter prologen, men ble til slutt nummer fem. Både Ådne Kristenstuen, Amund Møster Haugen og Sivert Hole viste god kjøring, men røk alle ut i åttendelsfinalen.

Trym Nygaard Løken kjørte godt i prologen, men var uheldig å miste skia og kom ikke videre. Dagens distanse avsluttet den første verdenscuphelga for telemarkkjørerne som blant annet endte med to pallplasseringer til Trym Nygaard Løken.


Erik Kvernberg

Resultater på fisski.com

nif-epi04, 04
NSF