Hopp til innhold

Landslaget er skigla' på Solsi'a

Denne helgen er det åpen landslagssamling på Solsi'a i Valdres Alpinsenter og utøverne er på plass for trening og konkurranse.

I flotte omgivelser i Valdres er landslagene på plass for å teste formen denne helgen. Under perfekte forhold får de trent godt og konkurrert mot hverandre før resten av sesongen står for tur. 

Anlegget som har noen av Norges aller beste telemarkbakker har lagt forholdene til rette for samlingen denne helgen. Utøverne får trent i og kan la seg inspirere av et område fullt av telemarktradisjoner med både NC, NM og WC-arrangementer.

En tiårsperiode med Opplandsdominans i telemarksporten startet i klubbmiljøet og i bygda her. Ådne Kristenstuen og Mathilde Olsen Ilebrekke er de siste fra den epoken, og er blant utøverne som er på plass denne helgen. På hjemmebane befestet de sin posisjon som våre beste telemarkskjørere under dagens testrenn der de sammen med Trym Nygaard Løken dominerte. Det lover godt før konkurransen som venter dem i verdenscupen i tiden fremover. 

Svært gledelig er det også at de yngre nærmer seg bakfra, og det er lyse utsikter for sporten. Kanskje er dette starten på en ny epoke og mer skikjøring i Solsia i Aurdal. 

NIF-EPI01, 01
NSF