Hopp til innhold

Annenplass til Norge

Det norske telemarklaget kjørte inn til annenplass i søndagens teamkonkurranse i slovenske Krvavec.

Guro Helde Kjølseth, Ådne Kristenstuen og Trym Nygaard Løken klinket til mot verdenseliten og var nest best i søndagens renn. Bare Sveits var bedre enn nordmennene.

- Sveits vant overlegent, men vi klarte å matche dem. Det er kjempegøy å gjøre det bra med laget. For meg selv har dette vært en kjempehelg. To pallplasseringer er digg, og det er ekstra fint å kjenne at ting fungerer, sier Nygaard Løken.

Totalt ble det fire pallplasseringer i løpet av helga til telemarklandslaget. 

Mandag kjørte Mathilde Olsen Ilebrekke inn til annenplass, mens Trym Nygaard Løken ble nummer tre. 

- Dette er et topp resultat. Det er deilig å være tilbake etter at jeg måtte stå over søndagens renn. Null tillegg er også supert, sier Ilebrekke. 

- Herlig med tre pallplasser på rad. Jeg fikk to tillegg i andreomgang, uten de hadde jeg stått på toppen. Tar med meg god kjøring og selvtillit på ski videre til helgas runde i Tyskland. Det er kjempegøy at Mathilde også fikk det til å klaffe her i Slovenia med en knallsterk annenplass, sier Nygaard Løken.

Første pallplass lørdag
Trym Nygaard Løken har vært Norges beste telemarkkjørere siste årene, og er for fullt tilbake etter skaden i våres. Lørdag tok han sesongens første pallplassering i slovenske Krvavec.

- Endelig! Jeg hadde en tung morgen, sov veldig dårlig i natt. Men etter åttendelsfinalen våknet jeg, og med veldig god hjelp fra lagkamerater og trener Troels Tore Larsen satt det igjen. Tredjeplass føles som gull i dag, sa Nygaard Løken.

- Veldig deilig at det endelig løsner med en pallplass til Trym! Dette har ligget i lufta en stund, men vært litt stang ut til nå, så nå var det godt å se at det endelig gikk veien. Trym har jo vært mye skadet i forsesongen, men har jobbet hardt og godt etter at han kom tilbake, og fortjener virkelig denne oppturen, sier landslagssjef Martin Gjøra.Komplette resultater på fisski.com

Det er renn i tyske Bad Hindelang/Oberjoch til helga.

NIF-EPI02, 02
NSF