Hopp til innhold

To pallplasser på Rjukan

Verdenscupsirkuset har inntatt Rjukan og Mathilde Olsen Ilebrekke og Trym Nygaard Løken sørget for to norske pallplasser på dagens sprint.

Mathilde Olsen Ilebrekke og Trym Nygaard Løken tok hver sin andreplass på første dag av verdenscuprunden på Rjukan. På hjemmebane leverte begge to solid kjøring, og Olsen Ilebrekke har aldri vært så nære å slå suverene Amelie Reymond. 

 - Jeg har aldri vært så nære å slå Amelie, og for første gang i karrieren må jeg si at det var litt surt og "bare" blir nummer to. Men jeg ledet etter første omgang og helt inntil siste mellomtid i andre, så det er en stor motivasjonsboost for videre jobbing. Jeg ser at Amelie ikke er uslåelig, og jeg kan vinne hvis alt klaffer, sier Olsen Ilebrekke. 

Nygaard Løken sørget for Norges andre pallplass da han kjørte seg opp to plasser fra en litt rotete første omgang. 

 - Det løsnet veldig i kjøringen fra første til andre omgang, og jeg fant tilbake til godfølelsen. Jeg er veldig fornøyd med å klatre fra fjerde til andreplass, og en pallplass smaker alltid godt. Vil også si at det er veldig stas å kjøre verdenscup på hjemmebane og at skipresidenten og noen fra arrangementsavdelingen til skiforbundet er her og ser på, sier Nygaard Løken. 

Det var flere av de andre norske løperne som leverte god kjøring på Rjukan i dag, blant andre Guro Helde Kjølseth som havnet rett utenfor pallen på en fjerdeplass. 

Øvrige norske plasseringer:
Kvinner:
4. Guro Helde Kjølseth
10. Thea Smedheim Lunde
Menn:
7. Ådne Kristenstuen
10. Andreas Solstad Alme
11. Sivert Hole
13. Øyvind Vagstad
16. Henrik Buck Bryn
22. Mikkel Nygaard Løken
25. Erik Kvernberg
26. Sondre Støve

Full resultatliste:
Menn
Kvinner

nif-epi04, 04
NSF