Hopp til innhold

Mathilde sikret andreplassen sammenlagt i klassiskcupen

Mathilde Olsen Ilebrekke kjørte inn til andreplass på dagens klassisk i Mürren og sikret dermed også andreplassen sammenlagt i klassiskcupen.

Første konkurranse i WC-finalene i Mürren er unnagjort, og det ble en vindfull dag i bakken. Mathilde Olsen Ilebrekke var første startende på dagens klassisk, kjørte godt, men skøytet enda bedre. Det holdt akkurat til å slå sveitsiske Beatrice Zimmerman, men hun nådde ikke helt opp til Amelie Reymond. Reymond hadde allerede vunnet klassiskcupen sammenlagt før dagens konkurranse, men det var veldig jevnt mellom Olsen Ilebrekke, Zimmerman og tyske Johanna Holzmann. Vinneren av de tre ville også sikre seg andreplassen sammenlagt, så det var stor spenning rundt hvem som ville havne øverst på resultatlisten. Sterkest var Olsen Ilebrekke og hun sikret seg dermed andreplassen i klassiskcupen.

 - Jeg skøytet veldig bra i dag og hentet mye der. Kjøringen var litt så som så, det er mye terreng her så da er det litt vanskelig. Men jeg er fornøyd med den sterke skøytingen, og veldig glad for at jeg slo Beatrice og Johanna i dag slik at jeg også tok andreplassen sammenlagt i klassisk. Det er bra, sier Olsen Ilebrekke.

Beste norske av herrene var Trym Nygaard Løken som dessverre havnet utenfor pallen, rett bak sveitsiske Nicolas Michel. Vinneren var tyske Tobias Müller, som også vant sammenlagt i klassiskcupen, foran franske Phillippe Lau.

Øvrige norske plasseringer:
Kvinner:
9. Guro Helde Kjølseth
10. Thea Smedheim Lunde
Full resultatliste

Herrer:
6. Sivert Hole
10. Ådne Kristenstuen
14. Henrik Buck Bryn
Full resultatliste

nif-epi04, 04
NSF