Hopp til innhold

Avsluttet sesongen med pallplass

Mathilde Olsen Ilebrekke avsluttet verdenscupsesongen med nok en pallplass, da hun kjørte inn til tredjeplass på dagens parallell i Sveits.

Det norske laget lå godt an etter en solid kvalifisering, og etter første runde med finaler var samtlige norske med videre. Det ble mange jevne heat og tette dueller, hvor flere av de norske ga konkurrentene tøff motstand. Best av de norske i dag ble Olsen Ilebrekke, som vant bronsefinalen mot lagvenninnen Guro Helde Kjølseth. Olsen Ilebrekke møtte Amelie Reymond i semifinalen, mens Helde Kjølseth møtte Beatrice Zimmerman. Begge de norske tapte sine dueller mot de sveitsiske jentene og det ble dermed en helnorsk bronsefinale og en helsveitsisk finale. I bronsefinalen var Helde Kjølseth uheldig og falt, og dermed gikk Olsen Ilebrekke seirende ut av den duellen. Beatrice Zimmerman vant dagens parallell mot den til nå suverene Reymond.

 - Jeg er veldig fornøyd med at jeg tar en tredjeplass, og at jeg avslutter sesongen med nok en pallplass. Jeg kjørte bra i dag, og det er gøy å runde av på en sånn måte. Jeg gleder meg veldig til en ny sesong, men nå skal det blir godt med en liten pause, innrømmer en litt sliten Olsen Ilebrekke.

Best av de norske guttene ble Trym Nygaard Løken som dessverre ble slått ut i kvartfinalen. Likevel holdt plasseringen til å ta tredjeplassen sammenlagt i parallellcupen, noe som vitner om Nygaard Løkens veldig solide og stabile kjøring tidligere i sesongen.

Dagen oppsummert under ett viser at de norske utøverne avslutter sesongen på en positiv måte, med en god kvalifisering og bra skikjøring. Og det er nok noen sultne norske utøvere som står klare når startskuddet går for neste års VM-sesong.

Full resultatliste:
Kvinner
Menn

NIF-EPI01, 01
NSF