Hopp til innhold

To norske på pallen i junior-VM!

Nok en fantastisk dag sett med norske øyne da Sivert Hole og Guro Helde Kjølseth kjørte inn til hver sin bronsemedalje på sprinten i junior-VM i Les Contamines.

Etter litt stang ut tidligere i sesongen klaffet det endelig for Sivert Hole fra Åndalsnes. Han har kjørt stabilt godt, men ikke funnet helt godfølelsen på skiene. På dagens sprint var saken en ganske annen, og han kjørte to gode omganger som holdt til en tredje plass i verdensmesterskapet.

 - Det er en utrolig lettelse for min del at det endelig løsner og at jeg klarer å kjøre inn til en medalje i junior-VM. Det har buttet litt i mot i det siste, så det var veldig deilig å kjenne at jeg kan holde nivået til de beste, sier Hole.

En annen norsk utøver som imponerte stort i dag var Guro Helde Kjølseth som kjørte inn til en tredje plass i kvinneklassen. Etter å ha vært ute med skade siden forrige WC-runde i Hintertux er det en sterk prestasjon å komme tilbake å ta bronsemedaljen i dag.  

 - Jeg er fornøyd med kjøringen i første omgang, og det klaffet veldig bra. Jeg klarer også å holde det oppe i andre omgang, og da er det veldig deilig at det gir resultater, sier Helde Kjølseth.

Landslagstrener Martin Gjøra og sportssjef Jo Mork er strålende fornøyd med de to norske pallplassene i dag, men trekker også fram den gode norske laginnsatsen.

 - Vi vet at begge to kan kjøre fort på ski, men det er mye som skal klaffe for å prestere godt. Jeg er utrolig imponert over Guro som kommer tilbake etter skade, det i seg selv er en sterk prestasjon. Sivert har gjort noen små feil tidligere under oppholdet i Frankrike som har ødelagt litt for topplasseringene, så det er godt å se at det klaffer for han i dag. Etter alt han har vært i gjennom synes jeg det er imponerende at han kan omstille seg slik han gjør å prestere blant verdens beste juniorer. Han er en enorm lagspiller og ekstremt viktig for miljøet. Jeg må også trekke fram laginnsatsen, for vi har utrolig mange andre utøvere som kjører gnistrende bra på alskens føre og forhold, sier Gjøra.

 - Jeg er kjempe fornøyd med laginnsatsen i dag. Det er artig og sterkt gjort av Sivert og Guro med pallplass, men vi har også flere unge løpere som hele tiden tar nye steg. Det er tett mellom de norske utøverne som kommer bakfra, og framtiden ser lys ut. I morgen er det en ny dag med nye muligheter, så da er det bare for utøverne å angripe på nytt, sier Mork. 

Resultatlister fra dagens sprint:
Jenter
Gutter

nif-epi04, 04
NSF