Hopp til innhold

Ny bronse til Ådne Kristenstuen!

Det var duket for klassisk i både junior-VM og verdenscupen i Les Contamines i dag, og Ådne Kristenstuen kjørte inn til enda en bronsemedalje i juniormesterskapet.

Etter et langt opphold i Frankrike avsluttet utøverne junior-VM og World Cup-rundene med klassisk i dag. Ådne Kristenstuen fra Nordre Land kjørte inn til nok bronsemedalje, og fikk revansjert gårsdagens fjerdeplass.

 - Jeg er veldig fornøyd med en tredje plass i dag. Jeg kjører bra på ski og gjør lite feil, så det er godt å se at det gir resultater. Det er heller ikke langt opp til verken andre eller første plassen, så jeg viser at jeg kan være med å kjempe helt i toppen, sier Kristenstuen.

Jure Ales fra Slovenia vant dagens klassisk foran Nicholas Michel og Kristenstuen. Sistnevnte var kun 1.89 sekunder bak vinneren. I tillegg til pallplassen til Ådne var det flere norske utøvere som viser at de klatrer oppover på resultatlistene, blant annet Øyvind Vagstad fra Syril IL som ble nummer åtte, og gårsdagens bronsevinner i kvinneklassen Guro Helde Kjølseth som kjørte inn til en fjerde plass i dag.

 - Ådne kjører stabilt bra, med en fjerde plass i går og tredje i dag. I tillegg har vi flere andre norske som kommer bakfra i full fart og nærmer seg de beste, sier sportssjef Jo Mork.

Etter en runde med klassisk, var det klart for samme disiplin i verdenscupen. Her stilte flere av de norske juniorene til start for andre gang i dag, men også våre seniorer Mathilde  Olsen Ilebrekke, Trym Nygaard Løken og Thea Smedheim Lunde. Det var ingen av de norske som nådde helt opp til pallen, men Nygaard Løken var noen få sekunder fra en tredje plass. Nok en gang viser de norske utøverne at de er blant de aller beste, og gir tøff motstand til konkurrentene.

Fulle resultatlister her:
Junior
Gutter: http://data.fis-ski.com/dynamic/results.html?sector=TM&raceid=882
Jenter: http://data.fis-ski.com/dynamic/results.html?sector=TM&raceid=881

nif-epi04, 04
NSF