Hopp til innhold

Dobbelt norsk på pallen!

Mathilde Olsen Ilebrekke og Guro Helde Kjølseth sørget for dobbelt norsk på pallen med sin andre og tredje plass på sprinten i Tyskland.

Det var kun Amelie Reymond som kunne gjøre noe med de to norske jentene på dagens sprint i Bad Hindelang. Ilebrekke og Kjølseth kjørte inn til andre og tredje plass og sørget for at det ble to norske på pallen i Tyskland. 

 - Jeg er veldig fornøyd med kjøringen min i dag, spesielt andre omgang. Det var gøy å kjøre, og jeg satset litt ekstra hele veien og da er det morsomt at det gir resultater, sier Olsen Ilebrekke som i dag kjørte inn til sin niende pallplass denne sesongen. 

Dette var første verdenscuprenn siden forrige runde i Spania i starten av februar. Siden da har løperne trent godt, og promotert sporten under Ungdoms-OL på Lillehammer. Ukene ser ut til å ha gjort underverker for de norske jentene. Helde Kjølseth tok NM-gull foran klubbvenninnen fra Nordre Land i Asker tidligere i måneden. Hun ser ut til å ha funnet formen, og har levert solid kjøring etter tommelskaden hun pådro seg i starten av sesongen. 

 - Jeg er så klart kjempe fornøyd med rennet i dag. Kjøringen min i første omgang var ikke helt der jeg ønsket at det skulle være, men jeg kjørte veldig bra i andre. Dette er også min første pallplass i verdenscupen, og det smaker utrolig godt, sier Helde Kjølseth. 

Beste norske av herrene i dag ble Trym Nygaard Løken på 5.plass. Sivert Hole gjorde karrierebeste i sprint i verdenscupsammenheng med sin 7.plass. 

I morgen er det klart for parallell før utøverne forflytter seg fra Tyskland til Slovenia for to nye sprintrenn 2. og 3.mars. 

NIF-EPI03, 03
NSF