Hopp til innhold

Ådne Kristenstuen (Morten V. Eriksen)

Kickstart på sesongen

Norgescup-sesongens første renn ble gjennomført denne helgen på Gålå.

Lørdag og søndag møttes utøvere i alle aldere til sesongens første Norges Cup på Gålå. Med fantastiske forhold lå alt til rette for en skikkelig kick start på sesongen. Både sprint og klassisk sto på planen og det ble jevn konkurranse i alle klasser. 

Helgens store konge ble Ådne Kristenstuen som stakk av med seieren på både sprint og klassisk i klassen herrer senior, og det lover godt for resten av sesongen. 

 - Jeg er veldig fornøyd med sprinten, hvor jeg kjørte to solide omganger. Det er gøy å bevise at jeg kjører fort når alt klaffer, så jeg gleder meg til å gjøre det samme i World Cup, sier Kristenstuen som hadde Trym Nygaard Løken og Sivert Hole bak seg på henholdsvis andre- og tredjeplass.

På søndagens klassisk var ikke Kristenstuen like fornøyd med egen kjøring, men ser likevel tendenser til kjøring som kan bli svært bra utover i sesongen. 

 - Klassisken ble et litt halvveis renn for min del, men formen er veldig bra så det er gøy å se at jeg kan trekke det lengste strået selv på en dag hvor ikke alt stemmer, sier Kristenstuen. 

Andreas Solstad Alme tok andreplassen og Sivert Hole kjørte inn til en ny tredjeplass på klassisk. 

I kvinneklassen stakk Guro Helde Kjølseth av med seieren på sprinten, mens Mathilde Olsen Ilebrekke kjørte inn til førsteplass på klassisk. Også her var det tett kamp om toppen av pallen. 

Alt i alt ble det en svært vellykket start på Norges Cup-sesongen, og det lover godt for året som kommer. 

Resultatlister fra helgen:
Sprint, 17.desember
Aldersbestemt
Kvinner, junior og senior
Menn, junior og senior

Klassisk, 18.desember
Aldersbestemt
Kvinner, junior og senior
Menn, junior og senior

NIF-EPI02, 02
NSF