Hopp til innhold

Telemarkskongen ble kåret i Skien

Mathilde Olsen Ilebrekke ble kåret til "Telemarkskongen" under helgens barmarkssamling i Skien Fritidspark.

Helgens barmarkssamling i Skien Fritidspark er vel gjennomført. Med varierte og spennende konkurranser har utøverne fått testet grenser og prøvd alt fra myrfotball til undervannsrugby. Gjennom hele helgen har det også vært individuelle konkurranser og lagkonkurranser for å kåre ”Telemarkskongen”.

- Jeg synes det har vært en svært vellykket samling. Det har vært varierte aktiviteter og noen tøffere økter. Jeg tror alle utøverne har fått testet seg selv og pushet grenser, sier landslagssjef Martin Gjøra.

På fredag, samlingens første dag, var det duket for undervannsrugby. En ny idrett for de fleste, men med profesjonelle instruktører fikk utøverne god opplæring før kampene var i gang. Bassenget var 4,5 meter dypt så her fikk de prøvd både utligning og dykking for å hente ballen på bunn.

Lørdag startet med noen timer i fritidsparkens klatrepark. Hengende i tau og zipline flere meter over bakken var det opptil flere som fikk testet høydeskrekken. Lørdagens andre økt fant sted i svømmehallen hvor utøverne måtte konkurrere i stup, hinderløype og vannsklie. Her fikk vi se alt fra flotte stup til smertefulle mageplask. Tredje og siste økt var myrfotball. Etter to økter tidligere på dagen var det noen seige bein som skulle løpe i myra, men innsatsen var det ingenting å si på.

Søndag, samlingens siste dag, besto av blant annet ”capture the flag” og hinderløype i blinde, aktiviteter som falt i smak hos de fleste.

Etter mange ulike konkurranser hvor utøverne hele tiden har kunnet plukke poeng, var det Mathilde Olsen Ilebrekke som stakk av med tittelen ”Telemarkskongen”.

- Jeg ble veldig overrasket over at jeg vant, det hadde jeg ikke forventet i det hele tatt. Det har vært veldig jevnt hele helgen, men jeg har nok plukket over middels mange poeng i hver konkurranse, så det kan nok være det som gjorde det. Det har hvert fall vært en veldig morsom helg, sier Ilebrekke. 

NSF