Hopp til innhold

Hildegunn Gjertrud Hovdenak, Lars Erik Skjervheim og Sondre Andersson Svensli (junior) var raskest av alle under NM i Randonee lørdag.

NM-gull til Skjervheim og Hovdenak

Lars Erik Skjervheim og Hildegunn Gjertrud Hovdenak sikret seg NM-gull i randoneé, mens Kjetil Søvik og Mathilde Ihlebrekke var raskest i Galdhøpiggrennet.

Superveteran Kjetil Søvik fra Isfjorden satte alle de yngre konkurrentene på plass og kjørte inn til raskeste tid i det tradisjonsrike Galdhøpiggrennet lørdag. Søvik brukte litt over ett minutt og 52 sekunder på turen ned fra Svellnosi til Spiterstulen. Tøffest konkurranse fikk han fra junioren Sivert Hole fra Åndalsnes, som kjørte i underkant av to sekunder saktere. 

Mens de fleste har startet forberedelsene til sommer, er det nemlig fortsatt noen hardhauser som tviholder på vinter og ski. Som de 250 deltakerne i Galdhøpiggrennet. Tre timer på beina opp fra Spiterstulen, for deretter å kaste seg 3,4 kilometer og 1000 høydemeter ned de bratte upreparerte fjellsidene.

Raskest av kvinnene var Mathilde Ihlebrekke fra Nordre Land IL.

I lagklassen var det ”Tyngden på dalsiden” som var raskest. Kanskje ikke så rart, side de stilte med Kjetil Søvik fra Isfjorden, Eirik Rykhus fra Vinstra og Nils Bjarne Krohn fra Isfjorden - alle tidligere vinnere av Galdhøpiggrennet.


Raskeste menn 

1. Kjetil Søvik, Isfjorden                 1.52.14
2. Sivert Hole, Åndalsnes               1.53.30
3. Espen Gjems, Spiterstulen        1.59.22

Raskeste kvinner 
1. Mathilde Ihlebrekke, Nordre Land IL     2.33.45
2. Guro Kjølseth, Sportsklubben Rival       2.39.89
3.Rønaug Tveito Skille, Villom                     2.42.94

Lars Erik Skjervheim fra Voss IL var raskeste herre, og Hildegunn Gjertrud Hovdenak fra Romsdal Randoneeklubb raskeste dame da NM i randonee ble arrangert under Galdhøpiggrennet lørdag. Skjervheim brukte bare 1,16,01 på den krevende løypa med 1600 høydemeter fra Spiterstulen og opp mot Galdhøpiggen.

– Dette var ei tøff og teknisk vanskelig løype som ga skikkelige utfordringer oppover, men som også bød på svært flotte forhold og morsomme nedkjøringer.  Denne NM-seieren setter jeg svært høyt, sa en sliten Skjervheim etter målgang ved Spiterstulen.

Det var 35 menn og kvinner som stilte til start fra Spiterstulen med kurs mot Galdhøpiggen. På grunn av sterk vind måtte løperne snu før de nådde helt til topps. Til gjengjeld måtte de tilbakelegge strekningen to ganger, pluss en runde halvveis opp mot Glittertind før de kunne kjøre ned i mål.

Beste junior ble Sondre Andersson Svensli.

Tre raskeste kvinner (kortere løype)
1.     Hildegunn G. Hovdenak, Romsdal Randoneeklubb     1.16.19.05
2.     Ingrid Stengård, Trondheim Randoneeklubb                1.18.28.15
3.     Stine Haustreis, Tromsø Randoneeklubb                         1.25.51.70

Tre raskeste menn
1.     Lars Erik Skjervheim, Voss IL                      1.16.01.51
2.     Olav Bakketun Tronvoll, IL Fjellmann      1.20.13.01
3.     Glenn Tore Løland, NTNUI                          1.20.17.76

 

Alle resultater her

NIF-EPI01, 01
NSF