Hopp til innhold

WC Rjukan

19.-21.mars avsluttes World Cup sesongen i telemark på Rjukan.

Parallell 21.mars 2015:

Mathilde Olsen Ilebrekke slo til på hjemmebane

Mathilde Olsen Ilebrekke fra Sandefjord gjorde det igjen. I den avsluttende parallell-konkurransen under verdenscupfinalen på Rjukan sikret hun seg karrierens tredje verdenscupseier. 

- Det føles så fantastisk, også her, på hjemmebane, med det fantastiske publikummet. Det kan ikke bli bedre, sa Mathilde etter den avgjørende finalerunden mot tyske Johanna Holzmann. Mathilde ledet med brukbar margin etter det første runet og kunne egentlig bare kontrollere inn seieren. I tillegg fikk Holzmann trøbbel i reipelykkja og hektet seg fast i en port.

- Jeg så at hun falt, men ikke at hun hektet i porten, så jeg ga full gass lenge før jeg oppdaget at seieren var min. Men det siste oppløpet var bare herlig, sa Mathilde.

Hun åpnet verdenscupfinalene med en tredjeplass i klassisk. Fredag ble det sølv på sprinten, før hun i dag kunne ta steget helt opp på toppen av seierspallen.

Thea Smedheim Lunde og Ida Gresaker ble slått ut i hver sin kvartfinale. Greasker imponerte med sterk kjøring mot selveste Amelie Reymond, men det holdt likevel ikke til avansement.

I herreklassen vant til slutt sveitseren Bastien Dayer, som slo ut Sondre Kristenstuen i semifinalen. Sondre Kristenstuen måtte gi tapt for verdenscupvinner Tobias Müller i bronsefinalen og endte dermed på den litt sure fjerdeplassen.

Resultater!

Bilder!

 

Sprint 20.mars 2015:

Kristenstuen og Ilebrekke på pallen

De norske telemarkkjørerne Mathilde Olsen Ilebrekke og Sondre Kristenstuen var begge innblandet i sekundstrid da verdenscupen i sprint ble avsluttet på Gaustablikk fredag. Mathilde tapte sin kamp mot sveitsiske Amelie Reymond med 1,05 sekunder og ble nummer to, mens Sondre kjørte en gnistrende andreomgang og sikret seg tredjeplassen med 21 hundredeler.

De norske herrene kjørte seg stort opp i andreomgangen. Sondre Kristenstuens pallplass ble fulgt opp av Trym Nygaard Løken på sjette og Amund Valde på ellevte. Sondre kjørte seg opp hele fem plasser fra første omgang. - Andreomgangen virket ruskete, men det gikk fort. Deilig å få det ut, nå gleder jeg meg til parallellen i morgen, sa en fornøyd storebror Kristenstuen.

Mathilde lebrekke ledet med 13 hundredeler på Amelie Reymond etter den første omgangen. Reymond var uheldig fra start i den andre, holdt på å falle, men reiste seg mesterlig og kjørte inn til en knalltid. Mathilde pådro seg et tilleggssekund på hoppet, men var likevel bare 1,05 bak i mål.

- Irriterende med det tillegget, men det hadde jo ikke hjulpet - jeg hadde uansett vært bak. Men dette viser igjen at jeg nærmer meg Amelie, og det er en god følelse, sa Mathilde Ilebrekke.

-Det er svært tett i toppen på herresiden og Sondre har hatt en del stang ut i det siste, så det var veldig moro og fortjent at han kjørte inn til pallplass i dag, sier Sportssjef Jo Mork. 

Resultater!

Bilder!

 

Klassisk 19.mars 2015:

Tredjeplass på Ilebrekke

Sandefjordjenta Mathilde Olsen Ilebrekke kunne klatre opp på seierspallen for 23. gang i sin telemark-karriere etter torsdagens klassisk. Hun var godt fornøyd med eget løp, men irritert over de 32 små hundredelene som skilte opp til Johanna Holzmann på andreplass.

- Jeg følte at jeg kjørte bra, men det var altså ikke bra nok. Men det kommer flere sjanser fredag og lørdag, sa Mathilde etter løpet.

Amelie Reymond vant for 96. gang i verdenscupen, og sikret seg dermed FIS-kula i klassisk. Sammenlagt har hun også allerede vunnet, selv om det gjenstår to renn. 

Løken med bra comeback

Beste norske i herreklassen ble Trym Nygaard Løken fra Bækkelaget SK, som kvitterte ut en sjuendeplass i sitt comeback etter skadefravær.

Sveitsiske Bastien Dayer vant rennet, og sikret seg samtidig sammenlagtseieren i klassisk cupen. 

 

Resultater!

Flere bilder her!

 

nif-epi04, 04
NSF