Hopp til innhold

Fartsfylt NM i fjelltelemark

Birgitte Bjørdal fra Eitrefjell Telemarksklubb og Espen Gjems fra Spiterstulen/Hagahogget Låmlag ble Norgesmestere i fjelltelemark!

Sist lørdag ble det tradisjonsrike Alperittet arrangert for 20. gang, og i telemarksklassen var arrangementet NM i Fjelltelemark for junior og senior. Rennet har egne klasser for telemark, alpint og snowboard. Det starter på toppen av Roalden på 1230 moh. og starter dermed i værhardt fjellterreng med vekslende underlag, ned gjennom småskogen, gjennom boligområder og ender opp foran Kulturhuset i Storfjord sentrum kun noen få høydemetre over havnivå.

Det var friske vindforhold på toppen men i følge dommer Per Olav Tangen var det enda godt rennet ikke gikk fredagen før for da var det vindstyrke på over kuling styrke.
Det var mye frisk kjøring å se nedover den bratte fjellsiden i føret som vekslet mellom knallhard skare til fokket løssnø.

Oslo/Akerhus gjorde bra i fra seg resultatmessig og Junior damer ble vunnet av Gøril Strøm Eriksen fra Bækkelaget SPK Telemark foran Julie Dahle fra Åndalsnes IF. Det var hennes debut i fjelltelemarksrenn og bedre debut kunne det ikke bli.
Junior herrer ble vunnet av Amund Moster Haugen fra Fjellguten skilag, foran Emil Fagerli egentlig fra Ullensaker men som nå er student i Sogndal og representerer Syril. På tredje kom Einar Henjum Halsnes også han fra Syril.

I seniorklassen ble dameklassen vunnet av Birgitte Bjørdal fra Eitrefjell Telemarksklubb og norgesmester i herreklassen ble Espen Gjems fra Spiterstulen/Hagahogget Låmlag.

Bra arrangement hvor hele lokalmiljøet bidrar, radiosendinger, storskjerm ved mål og livestream med kameraer langs store deler av den 6200m lange løypa.

 

Resultater!

Les mer her!

Bilder!

Tekst og bilder Morten Eriksen, Bækkelaget Sportsklubb.

NIF-EPI03, 03
NSF