Hopp til innhold

Fire pallplasser på Geilo

Det ble pallplasser i både world cup damer og herrer og junior-VM damer og herrer i dagens sprint på Geilo.

Mathilde Olsen Ilebrekke viste stabil kjøring og kjørte inn til annenplass i verdenscupen på Geilo.

Olsen Ilebrekke var bedre enn suverene Amelie Reymond i finaleomgangen, men førsteomgangen ble for svak for at den norske telemarkkjøreren skulle tukte det sveitsiske superesset i telemark.

- Jeg gjør egentlig to bra omganger, men får to tillegg i den første etter feil som jeg ikke vet hvor var i løypa. Finaleomgangen kjører jeg uten feil, jegsynes at jeg får til reipelykja bedre enn tidligere i vinter. Det er godt å få en bekreftelse på at det er mulig å tukte Amelie, og kjøringa er tilbake på et stabilt nivå etter at jeg trøbla litt i Sverige tidligere sist uke, sier Olsen Ilebrekke.

Sandefjord-jenta som representerer Nordre Land IL var 3,27 sekunder bak Reymond i mål.

Tilbake på pallen

Sondre Kristenstuen var tilbake på pallen etter at han mislykket fullstendig i parallell-øvelsen lørdag. Kristenstuen tok sin første verdenscupseier i Sverige sist uke, og imponerte i prologen lørdag, men feilet i det første heatet. Dermed var det over og ut.

- Dette var en fin revansje fra lørdagens renn, og det er herlig å være tilbake på pallen. Jeg safer litt i finaleomgangen og får ingen tillegg. Denne taktikken fungerte, sier Kristenstuen.

Han var 2,29 sekunder bak vinneren, tyske Tobias Mueller, mens sveitsiske Nicolas Michel fra Sveits var fattige to hundredeler foran nordmannen i mål. 

To sølv i junior-VM

Det ble nok en god dag i junior-VM i telemark på Geilo.

Etter storeslem i åpningsdistansen med to gull, en sølv og en bronse ble beholdningen to sølv på sprintdistansen søndag.

Det var Trym Nygaard Løken og Guro Helde Kjølseth som sikret sølv for Norge etter sterk kjøring. For Helde Kjøseth har medalje i junior-VM vært målsettingen i hele vinter.

- Kjempeglad for sølv. Jeg hadde en god følelse i løypen, spesielt i 2. omgang. Det var godt å nå målsetningen om medalje, sier Helde Kjølseth, som var 2,72 etter gullvinner Johanna Hozmann fra Tyskland.

Nygaard Løken tok gull lørdag, og var faktisk skuffet over å ikke ta sitt andre strake gull. I søndagens sprint var han 1,28 sekunder bak gullvinner Nicolas Michel fra Sveits.

- Jeg har mer å gå på, og er veldig klar for å vise at jeg hører hjemme på førsteplassen i morgendagens klassisk, sier Nygaard Løken.

Sportssjef Jo Mork var også godt fornøyd, selv om det ikke ble storeslem.

- Det er godt å se at Trym er stabil, og at vi har en ny jente på pallen i dag. Om en av jentene ikke har dagen er det bra at en annen tar ansvar, sier Mork.

NIF-EPI03, 03
NSF