Hopp til innhold

Strålende avslutning

Årets verdenscupsesong ble i dag avsluttet med sprint, og det norske laget avsluttet med stil.

Ny pallplass for Ilebrekke

Mathilde Ilebrekke fra Nordre Land IL kjørte inn til en tredjeplass, og bekreftet med dette at hun hører hjemme verdenseliten. Vinner av rennet ble sveitsiske Amélie Reymond foran lagvenninnen Simone Oehrli.

- Jeg er veldig fornøyd med både kjøringa og skøytinga i begge omganger. Sesongen sett under ett er jeg er utrolig fornøyd, og jeg er gira for å gi gass også neste sesong, sier Ilebrekke etter rennet.

Sandefjords-jenta Ilebrekke har i år virkelig etablert deg i toppsjiktet i internasjonal telemark, og sikret seg en andreplass i den totale verdenscupen.

- Jeg hadde ikke forventet at Mathilde skulle være så nærme Amélie allerede, men Mathilde har tatt store steg i hele år. Hun har lagt ned et vannvittig treningsarbeid, og hun vet akkurat hva hun må gjøre for å komme seg enda et steg nærmere Amélie. Jeg gleder meg til å følge utviklingen hennes videre og har stor tro på ar hun kan ta nye store steg frem mot neste sesong, sier sportssjef Jo Mork.

 
To norske gutter på pallen

Sveitsiske Bastien Dayer vant rennet foran de to nordmennene Trym Nygaard Løken og Sondre Kristenstuen. Løken ble forrige uke kongen av junior-VM på Geilo, og har sanket fler pallplasser de siste to ukene i verdenscupen. Kristenstuen tok sin første verdenscupseier i Funäsdalen forrige uke, og i dag kunne de avslutte sesongen med en pallplass hver.

- I første omgang kjører jeg ok, men skøyter veldig godt. I andre omgang kjørte jeg mye bedre og skøytet bedre enn resten, sier en fornøyd Løken etter andreplassen var sikret.

Trym Nygaard Løken har hatt en fantastisk verdenscupsesong i sitt første år på landslaget. Med syv pallplasser og en solid fjerdeplass i den totale verdenscupen kan han med sikkerhet kalle sesongen for en suksess.

- Trym har vært utrolig dedikert i hele år og han har jobbet knallhardt gjennom hele sesongen. I høst trente han veldig allsidig, og han har en fysisk kapasitet få andre i sporten kan måle seg med. Han har en stabil posisjon over skiene i løypa og er ekstremt sterk i skøytedelen. Med dette utgangspunktet kan de neste sesongene bli til noe virkelig stort for Trym, sier Mork om norges beste herre.

 

Resultater sprint Rjukan 29. mars 2014:

Damer: 1) Amélie Reymond, SUI, 1.56.79, 2) Simone Oehrli, SUI, 2.02.03, 3) Mathilde Ilebrekke, NOR, 2.05.09

Øvrige norske: 4) Sarah Fiskaa Haugen, 2.08.73, 8) Ida Gresaker, 2.11.61, 14) Guro Helde Kjølseth, 2.21.32, DNF) Thea Smedheim Lunde

 

 

Herrer: 1) Bastein Dayer, SUI, 1.49.10, 2) Trym Nygaard Løken, NOR, 1.49.51, 3) Sondre Kristenstuen, NOR, 1.50.41

Øvrige Norske: 12) Lasse Skøre, 1.58.30, 16) Ådne Kristenstuen, 2.00.56, 20) Øyvind Vagstad, 2.01.55, 24) Sivert Hole, 2.03.04, 30) Vidar Helde Kjølseth, 2.09.46 DNS) Amund Valde

 

 

Resultater verdenscupen totalt:

Damer: 1) Amélie Reymond, SUI, 1980 poeng, 2) Mathilde Ilebrekke, NOR, 1290 poeng 3) Laura Grenier-Soliget, FRA, 957 poeng

 

Herrer: 1) Tobias Müller, GER, 1724 poeng, 2) Philippe Lau, FRA, 1101 poeng 3) Bastien Dayer, SUI, 1066 poeng, 4) Trym Nygaard Løken, NOR, 910 poeng

 

Bilder!

Video!

Se her for sammenlagtresultater!

NIF-EPI01, 01
NSF