Hopp til innhold

Trym Nygaard Løken

Dobbel juniorverdensmester

Trym Nygaard Løken tok sitt andre gull i junior-VM mandag.

Det var på klassiskdistansen at junioren fra Bækkelagets SK klinket til på avslutningsdistansen. Dermed ble han også kongen av junior-VM med to gull og én sølvmedalje.

- Dette er rått av Trym. Han har jobba knallhard for dette mesterskapet, og lagt ned så mye trening. I dette mesterskapet får han virkelig uttelling for jobben han har lagt ned. Han kjører rent og stoler på seg selv, og har vist kanonform disse tre dagene, sier sportssjef Jo Mork.

Etter målpassering søndag var han skuffa over å ha missa på hoppet som gjorde at gullet glapp, men i ettertid er han langt i fra misfornøyd.

- Målsettingenvar å få med meg ett gull, og jeg kan ikke annet enn å juble når jeg står her med to gullmedaljer. Jeg er kjempefornøyd, sier Nygaard Løken.

Parallelt med junior-VM ble det også kjørt verdenscup for seniorene. Nyaard Løkens løp holdt også til tredjeplass blant seniorene. Dermed måtte han opp på pallen to ganger i dag.

Fornøyd sportssjef

Sara Fiskå Haugen kjørte inn til bronse i junior-VM. Fiskå Haugen kjørte inn til gull i parallell mandag. Dermed ble det både gull og bronse på jenta fra Luster Telemarkklubb. Fiskå Haugen var også særdeles godt fornøyd med prestasjonen i junior-VM. Totalt fikk de norske juniorene med seg åtte medaljer, tre gull, tre sølv og to bronsemedaljer.

- Dette har gått over all forventning. I tillegg til Trym leverer flere jenter fantastiske prestasjoner, ikke bare Sara. Dette viser at det gror godt på jentesiden. Bak Trym viste Ådne at han er god nok for en medalje. Videre er det flere av gutta som er skuffa over prestasjonene, og dette viser at vi også har flere gutter som banker på, sier Mork.

I verdenscupen vant igjen Tobias Müller fra Tyskland og sveitsiske Amélie Reymond. Mathilde Olsen Ilebrekke kjørte inn til femteplass, mens Sondre Kristenstuen tok en fin sjetteplass.

 Verdenscupen avsluttes på Rjukan

Torsdag, fredag og lørdag er det sesongavslutning og verdenscupfinale i Rjukan.

- Jeg er spent på hva vi kan prestere der. Jeg håper løperne klarer å mobilisere etter sterke resultater her, sier Mork.

NSF