Hopp til innhold

Sterke prestasjoner i Rauris

Opptur for de norske telemarkkjørerne under verdenscupen i Østerrike

I fredagens sprint  klinte sandefjordjenta Mathilde Olsen Ilebrekke (NLI) til med sin første verdenscupseier, og slo storfavoritt Amelie Reymond fra Sveits med sekstifire hundredeler. Argeline Tan Bouquet fra Frankrike ble nummer tre. Ida Gresaker fra Ullensaker Skiklubb kjørte inn til en imponerende fjerdeplass. - Det var veldig morsomt å kjøre i dag, og selv om det er bratt her følte jeg at skiene satt godt.  - Jeg hoppa langt nok i begge omganger og skøyta også bra, sier en strålende fornøyd Mathilde Ilebrekke.

På herresiden ble det også en fantastisk dag, sett med norske øyne. Trym Nygaard Løken fra Bækkelaget leverte to solide omganger og sikret seg sin første pallplass i verdenscupen med en sterk andreplass. Hakk i hæl fulgte Hemingløperen Jørgen Steen Holst som ble nummer tre. Franske Philippe Lau vant rennet.

Trym inn til sin f;rste pallplass

- I dag gikk det etter planen. Jeg fikk til å kjøre som jeg gjør på trening og det meste klaffa. Det er utrolig morsomt å klatre opp på pallen i verdenscupen, sier Trym Løken.

Klassisk
Lørdagens klassisk ble også en god dag for de norske telemarkjørerne. Mathilde Olsen Ilebrekke (NLI telemark) måtte se seg slått av sveitsiske Amelie Reymond, men tok en sterk andreplass. Tyske Johanna Holzmann ble nummer tre. Ilebrekke ligger nå på andreplass i verdenscupen sammenlagt bak Amelie Reymond.

- Kjøringa gikk bra og jeg er hoppet langt nok. Det er et stykke opp til Amelie i dag, men jeg er veldig fornøyd med en andreplass, sier Mathilde.

På herresiden sikret Trym Nygaard Løken fra Bækkelaget seg en ny pallplass. Løken klarte hoppgrensa og var sterk i skøytedelen. Han endte til slutt på tredje plass. Verdenscupleder Tobias Mueller fra Tyskland vant rennet foran franskmannen Clement Bergeretti.

- Jeg er veldig godt fornøyd med tredjeplassen og at jeg var en av to som hoppet langt nok. At jeg nærmerer meg førsteplassen inspirerer til å gi mer gass, sier Trym.

Førnøyd sportssjef
Dette var artig og over all forventing. Men vi er godt forberedt og har trent bra i det siste, da er det godt å se at det fungerer. De norske jentene hopper lengst og de norske gutta skøyter raskest, og med god kjøring i tillegg blir det en fantastisk runde i Rauris, sier sportsjef Jo Mork.

 Se bilder her

Resultater Sprint

Damer:
1) Mathilde Olsen Ilebrekke, NOR. 2:12.08
2) Amelie Reymond, SUI. 2:12.72
3) Argeline Tan Bouquet, FRA. 2.19.04

Øvrige norske:
4) Ida Gresaker, 2:20.02 9) Thea Smedheim Lunde, 2:27.70 11) Sarah Fiskaa Haugen, 2:32.65

Herrer:
1) Philippe Lau, FRA. 1:57.37
2) Trym Nygaard Løken, NOR. 2:00.78
3) Jørgen Steen Holst, NOR. 2:00.94

Øvrige norske:
8) Amund Morstøl Valde, 2:06.65, 23) Sivert Hole, 2:19.76.
Øyvind Vagstad ble disket i 2. omgang


Resultater klassisk

Kvinner:
1) Amelie Reymond, SUI. 2:31.80
2) Mathilde Olsen Ilebrekke, NOR. 2:42.21
3) Johanna Holzmann, GER. 2:43.50

Øvrige norske:
6) Ida Gresaker, 2:44.81. 9) Sarah Fiskaa Haugen,  2:50.69. 10) Thea Smedheim, Lunde  2:55.2


Herrer:
1) Tobias Mueller, GER. 2:25.60
2) Clement Bergeretti, FRA. 2:26.34
3) Trym Nygaard Løken, NOR. 2:27.22

Øvrige norske:
16) Sivert Hole 2:40.78. 27) Øyvind Vagstad 2:51.69
Amund Morstøl Valde og Jørgen Steen Holst kjørte ut.

 

NIF-EPI03, 03
NSF