Hopp til innhold

Mye aktivitet

Mye snø og mye aktivitet i telemark og randonee!

Vinteren er godt i gang og det er mye aktivitet for de som vil ut på telemark eller randonee, både lokalt, nasjonalt og internasjonalt, og på alle nivåer.

Telemarklandslaget

Etter to særdeles gode WC-renn i Rauris, Østerrike, har landslaget i telemark hatt samling på Gaustablikk. Der har de hatt meget gode treningsdager i perfekte forhold. Mye nysnø gjorde at man fikk pudderkjøring i tillegg til porttrening.

- Gaustablikk Skisenter bygget ett bra hopp til oss, noe som gjorde at vi fikk trent ekstremt bra i samme trasè som skal brukes under WC-avslutningen der i mars, sier landslagssjef Jo Mork.

Egentlig skulle man ha kjørt WC i Slovenske Bohinj, men de renne ble avlyst grunnet mildvær. Derav samling på Gaustablikk.

- Etter mange gode treningsdager på Gaustablikk står vi godt rustet foran neste WC-runde som er i Steamboat Springs, USA, sier Jo Mork.

Mer om WC-rennen i Ruris her! 

 

Treningsøkt i løssnøen på Gaustablikk.

Juniorsamling på Skeikampen

På Skeikampen ble det arrangert åpen juniorsamling helgen 24.-26.januar. Strålende vinterføre og mange ivrige juniorer. De fikk nyttig port- og elementtrening, samt en hel del pudderkjøring.

- Skeikampen Skisenter bygget både hopp og reipelykkje til oss, noe som ga verdifull trening for juniorene, sier Jo Mork.

- Det er mange gode juniorer som det blir spennende og følge med på fremover, sier Jo Mork. Neste konkurranse å vise seg frem i er NC i Vardåsen til helgen. Sesongens store mål for juniorer er naturlig nok junior VM på Geilo i mars.

Flere bilder!

 

Både porter og pudder på juniorsamling på Skeikampen.

Telemarknedslaget

Bredde- og rekrutteringsprosjektet Telemarknedslaget er også i full drift. 19. januar var det på Hafjell i forbindelse med Åpen Bakke. Og i helgen var det på Lemonsjøen Skisenter.  Der var det mange ivrige barn og unge tilstede.

- Utrolig moro å være på Lemonsjøen, skianlegget tilrettela for god skiaktivitet og det var gøy å se så mange på telemark, sier Jo Mork. Lemonsjøen har fostret mange gode skiløpere, og jeg er sikker på at det kommer mange flere, sier Jo Mork.

Flere bilder!

 

Landslagskjører Amund Valde instruerer ivrige telemarkskjørere på Lemonsjøen.

Lokale renn

Det arrangeres også mange lokale skirenn, både bakke- og fjelltelemark. Blant annet har det vært regionsrenn i Grefsen.

Se terminlisten for oversikt.

 

Breddesamling randonee

24.-26.janaur arrangerte NSF randonee åpen breddesamling på Gaustablikk. En samling som bød på mye nysnø og påfyll av kunnskap om sikker ferdsel i fjellet. Samlingen ble arrangert i samarbeid med Gaustablikk Høyfjellshotell som nylig har inngått ett sponsorat med NSF randonee. Se sak her!

Breddesamling randonee på Gaustablikk.

World Cup og Norges Cup randonee

Både World Cupen og Norges Cupen i randonee er godt i gang. Norge har stilt med løpere i World Cupen i svitsiske Verbier og italienske Courchevel. Samt at det har vært Norges Cup renn i Vassfjellet og Myrkdalen.

 

Restutisjon mellom World Cup rundene i alpene.

NIF-EPI02, 02
NSF