Hopp til innhold

Mathilde Olsen Ilebrekke

World Cup Hintertux

Her kommer en oppsummering fra helgas renn.

Søndag
Mathilde Olsen Ilebrekke jubler etter bronse i World Cup parallell i telemark i østerrikske Hintertux søndag.

Etter to fjerdeplasser i World Cup-åpningen i telemark kunne Mathilde Olsen Ilebrekke søndag klatre opp på pallen i Østerrike.

Det var i parallell at Olsen Ilebrekke kjørte knallsterk. Den ene etter den andre konkurrenten ble slått før hun måtte gi tapt for Amelie Reymond i semifinalen. Etter at den sveitsiske konkurrenter Simone Oehrli pådro seg en skade i den andre semifinalen var pallplasseringen klar.

Sportssjef Jo Mork roser Olsen Ilebrekke for søndagens pallplass.
- I dag kjørte hun utrolig sterkt. Mathilde har vært så nær to dager på rad, og det var fullt fortjent at hun klarte det i dag, sier Mork.

Han er også fornøyd med laginnsatsen etter årets første World Cup-runde.

- Det er en stor opptur for oss som lag at vi er med og kjemper i toppen i både kvinne- og herreklassen. Mange av utøverne har hevet seg mange hakk fra i fjor, og det er gledelig å se at vi har flere som vil være med og kjempe om topplasseringer fremover, sier Mork.

Neste World Cup-runde er i Frankrike siste helga før jul. Foran disse rennene skal telemarklandslaget blant annet ha samling på Bjorli i midten av desember.


Lørdag
Mathilde Olsen Ilebrekke kjørte inn til fjerdeplass  lørdag. Lørdag var hun nest best i finaleomgangen, men kjørte litt for svakt i førsteomgang til å klare en pallplassering.

Thea Smedheim Lunde rykket opp én plassering i lørdagens renn. Fredag ble hun nummer seks, mens det ble femteplass i lørdag.

Sondre Kristenstuen kjørte en sterk finaleomgang og tok en pen 9.-plass, mens Amund Morstøl Valde tok 11.-plassen.

Fredag


Trym Nygaard Løken

Mathilde Ilebrekke og Trym Nygaard Løken åpnet World Cup med fjerde- og femteplasser.
 
Kvinneinnsatsen var knallsterk med tre jenter blant de åtte beste. Ilebrekke var bare 26 hundredeler fra pallen, mens Thea Smedheim Lunde ble nummer seks og Sara Fiskaa Haugen tok åttendeplassen i hennes internasjonale World Cup-debut. Trym Nygaard Løken var blant de aller beste i finaleomgangen og kjørte seg opp fra tiende- til femteplass. Amund Morstøl Valde lå på en knallsterk syvendeplass etter førsteomgang, men feilet i finaleomgangen.

Resultater på www.fis-ski.com 

Se www.fis-worldcup.com for mer info fra WC Hintertux

For flere bilder se: https://plus.google.com/photos/111123303021559699129/albums?banner=pwa#photos/111123303021559699129/albums/5952487568885440833

NSF