Hopp til innhold

Mathilde Illebrekke

Har gjort mye riktig

Telemarklandslaget har imponert i de to første verdenscuprundene.

- Vi tar juleferie med en trygghet om at vi har gjort mye riktig, og har fått vist oss frem mer enn forventa. Utøverne har lagt ned et enormt treningsarbeidet som de vil få betalt for utover i sesongen, og de vet hva de skal trene på for å bli enda bedre, sier sportssjef Jo Mork.

Mathilde Ilebrekke har imponert mest av landslagsutøverne så langt etter flere sterke plasseringer. Lille julaften kjørte den 25 år gamle Sandefjordjenta inn til fjerdeplass i  franske Les Contamines. Hun var igjen Norges beste utøver.

- Mathilde har vist kjemperesultater så langt i sesongen, og jeg er utrolig imponert over hva hun har fått til, sier Mork.

På en ellers så svak norsk dag var det Ilebrekke som var eneste som var med og kjempet i toppen på sprintdistansen. Sveitsiske Amelie Reymond tok sin sjette strake seier for sesongen, men er i følge Mork ikke uslåelig.

- Mathilde har vist i sesongstarten at det er mulig å slå henne, og dette har vi fått bekreftet, sier Mork.

Trym Nygaard Løken

Trym Nygaard Løken kjørte inn til en pen åttendeplass, mens Sondre Kristenstuen ble nummer 13.
- Det var vanskelig å få grep i bakken i dag, men dette var likt for alle. Vi mangler rutine og nok timer på ski til å kjempe med de beste i dag, men dette skal vi ta igjen i løpet av juleferien, sier Mork.

Olsen Ilebrekke suste inn til karrierebeste WC parallell søndag.  Mathilde viste god kjøring hele veien fra kvalifiseringen og frem til finalen, hvor hun møtte sterk motstand i sveitsiske Amelie Reymond. Det sveitssiske esset vant første heat, mens Mathilde vant det andre. Sammenlagt måtte Mathhilde se seg slått på tid sammenlagt.
-Det var utrolig gøy å kjøre i dag, jeg er strålende fornøyd, særlig med å slå Amelie Reymond i andre finaleheat, sier Mathilde Olsen Ilebrekke.
 
-Det er moro å se at Mathilde leverer så godt som hun gjør nå, hun kjørte veldig bra på siste samling, og det har hun tatt med seg inn i disse WC-rennen, sier sportssjef Jo Mork.
 
Ida Gresaker og Guro Helde Kjølseth imponerte stort i kvalifiseringen med henholdsvis tredje og fjerdeplass. Men de måtte se seg slått i kvartfinalene.

Sondre Kristenstuen og Trym Nygaard Løken viste gode takter i dag, men møtte for sterk motstand i  kvartfinalene.
-Jeg kjører mange gode heat i dag, og er veldig fornøyd med fremgangen i skikjøringen, nå skal jeg bare få bort noen små feil og da skal jeg være med å kjempe helt i toppen, sier Sondre Kristenstuen.
Amund Valde røk ut i åttendedelsfinalen mot franske Philippe Lau.


Sondre Kristenstuen og Olle Colberg

-Guttene leverer sterke resultat, og det er godt å se at de stadig nærmer seg toppen, med god trening i juleperioden skal det bli spennende å se på fortsettelsen på sesongen, sier sportssjef Jo Mork.

I lørdagens dagens sprint viser Olsen Ilebrekke fra Sandefjord at hun har stabilisert seg i toppen av internasjonal telemark.
-Jeg er fornøyd med å komme på pallen, men jeg har mer og gi, sier en offensiv Ilebrekke etter målgang. Jeg er godt fornøyd med 1.omgangen min, men i 2.omgang blir det noen små feil. Jeg gleder meg til parallell i morgen, da kan alt skje, sier Ilebrekke.
 
-Mathilde har virkelig stabilisert seg i toppen, noe som er særdeles gledelig, sier sportsjef Jo Mork.
 
Alle de norske herrene viser stabilitet ved nok en gang å hevde seg rundt de 10 beste. Trym Nygaard Løken fra Bækkelaget ble beste norske herre med 10.plass. Med Amund Valde og Sondre Kristenstuen på plassene bak.
-Jeg er i god form og med noen små justeringer blir dette bra. Jeg gleder meg bare til å kjøre flere konkurranser sier Trym Nygaard Løken.
 
-Det er godt å se at guttene er stabile, de begynner å få igjen for mye trening gjennom høsten, sier sportssjef Jo Mork.

Resultater
Telemark, sprint 23. desember
Kvinner
1) Amelie Reymond, Sveits 2.09,17, 2) Angeline Tan-Boquet, Frankrike, 2.13.59, 3) Kaline Osaki, Frankrike, 2.15.22
norske: 4) Mathilde Ilebrekke 2.16,17, 10) Ida Gresaker 2.39,68,
Menn:
1) Tobias Mueller, Tyskland 1.53,02, 2) Nicola Michel, Sveits, 1.57.81, 3) Philippe Lau, Frankrike, 1.58.46
norske: 8) Trym Nygaard Løken 2.02,44, 13) Sondre Kristenstuen 2.07,04, 24) Ådne Kristenstuen, 2.25.30

Resultater parallell 22. desemee
Kvinner
1) Amelie Reymond, Sveits, 2) Mathilde Olsen Ilebrekke, Norge, 3) Nina Steinhauer, Tyskland, 4) Laura Grenier-Soliget, Frankrike.
Øvrige norske: røk ut i kvartfinalen: Ida Gresaker, Guro Helde Kjølseth. Røk ut i kvalifiseringen: Thea Smedheim Lunde.
 
Menn
1) Philippe Lau, Frankrike, 2) Tobias Mueller, Tyskland, 3) Nicolas Michel, Sveits, 4) Sven Lau, Frankrike.

Norske: Røk ut i kvartfinalen: Trym Nygaard Løken, Sondre Kristenstuen. Røk ut i åttendelsfinalen: Amund Morstøl Valde. Røk ut i kvalifiseringen: Ådne Kristenstuen.

 
Resultater sprint 21. desember
Kvinner
1) Amelie Reymond, Sveits, 2.06.31, 2) Laura Grenier-Soliget, Frankrike, 2.10.62, 3) Mathilde Olsen Ilebrekke, Norge, 2.12.56
norske:
8) Thea Smedheim Lunde 2.22.50, 9. Ida Gresaker, 2.23.83, 13. Guro Helde Kjølseth, 2.33.90
 
Menn
1) Tobias Mueller, Tyskland 1.56.23, 2) Bastien Dayer, Sveits, 1.56.68, 3) Nicolas Michel, Sveits 1.59.49
norske:
10) Trym Nygaard Løken, 2.03.92, 11) Amund Morstøl Valde 2.07.15, 12) Sondre Kristenstuen, 2.08.61, 25) Ådne Kristenstuen, 2.14.57.
 

nif-epi04, 04
NSF