Hopp til innhold

Turposter på ski

Sesongen 2018/19 gjennomførte TVSK og DNT Telemark opp et pilotprosjekt med turposter på ski. Prosjektet utvides og videreføres for sesongen 2019/20. Turposter på ski vil være et tilbud for de ivrigste skientusiastene, for de ferske skigåerne og for de som synes veien fra sofaen til skiløypa er litt lang. Postene registrers med DNT-appen «SjekkUT».

Sesongen 2018/19 var det mulig å registrere seg på poster i Skien Fritidspark, på Svanstul i Skien, på Jarseng i Porsgrunn, på Gautefall i Drangedal, Grønkjær i Heddal og Borgen fylkesanlegg på Svarstad. Kommende sesong vil det bli satt opp flere poster, og flere løypenett vil være inkludert. Oversikt over postene finner dere i "SjekkUT" appen. Liste vil også bli tilgjengelig her når alle postene er på plass.

Ved starten av skiløypa vil en finne informasjon om turpostene og" "SjekkUT"- appen. Ute i løypa vil det befinne seg et "SjekkUT"-skilt der turposten er. Antallet poster i et område vil variere ut fra løypenettet. Så bruker man appen til å registrere turen når en er framme ved en post.

I "SjekkUT"-appen finner man oversikt over alle turpostene. Dette gir  rom for å oppdage nye løyper og turmål. I tillegg vil alle som registrer sine skiturer, være med i trekningen av fine premier. 

Turpostene er plassert i allerede etablerte løyper og skianlegg. TVSK og DNT er derfor i god dialog med løypekjørerne, som vil få ansvaret for å sjekke at postene er intakt, i tillegg til sin vanlige drift av løypenettet.

Med de løypenettene som finnes i Telemark og Vestfold er det mulig å gi inspirasjon til både vanskelige og lette løyper, og det skal være poster for alle ferdighetsnivå. 

Fakta om SjekkUT-appen:

Hva: en gratis, digital turpostkasse lansert av DNT i 2017, der man kan registrere turene sine og finne nye tur- og skiområder.

Hvem: appen er for alle – både de som er medlem i DNT og de som ikke er det

Hvordan: last ned SjekkUT, enten i app store (iPhone) eller play butikk (android), finn lista som heter «Skiturer i Telemark og Vestfold», finn en turpost og spenn på deg skia. Når du er 50 meter eller mindre fra en turpost kan du ta fram appen og registrere besøket. En velger selv om besøket skal være privat eller vises for alle.

Nå kan du også lage egen SjekkUT bruker for barna dine!

Dette gjør du: 

  • logg ut av appen: 
  • registrer ny bruker med navn og fødselsdato for barna og samme e-post som deg selv.
  • trenger ikke mobilnummer, eller andre opplysninger.
  • opprett en annen adgangskode.

​Nå kan du sjekke inn for deg selv og barna dine ved å logge ut og inn på deres sin profil på en og samme app.

nif-epi04, 04
NTB scanpix